Nyheter

Glöm inte att nominera

Henrik Bratt. Foto: Börje Hammarström.

Nu är det dags igen – för sjätte året i rad.

Vi söker Årets Byggchef 2015.

Jag har fått väldigt mycket positiv respons efter utmärkelsen, säger Henrik Bratt som blev Årets Byggchef 2014.

I mars i år utsågs Henrik Bratt, affärsområdeschef på Erlandsson Bygg i Göteborg, till Årets Byggchef 2014. Han överraskades med diplom och tårta på sin arbetsplats. ”Jag hade inte en aning om detta, men tävlingsmänniska som jag är så är jag förstås jätteglad”, sa en omtumlad Henrik då.

– Året har flutit på som vanligt, men jag har fått väldigt mycket positiv respons. Det har varit roligt att få uppskattning igen.

I dagarna har Henrik Bratt precis påbörjat den ledarskapsutbildning som vinnaren får i pris.

– Det är en jättebra utbildning, helt klart en ögonöppnare.

Just ledarskapet är viktigt för att bli en bra chef, menar Henrik Bratt.

– En bra chef måste vara lyhörd. Det är också viktigt att man är kompetent inom det område man är ledare i. Engagemanget är också en viktig faktor, man måste tycka att det är roligt att gå till jobbet varje morgon. Tycker man det är roligt gör man ett bättre jobb.

Henrik Bratts brinnande engagemang var en av de egenskaper som juryn föll för.

”Henrik är en klassisk byggare med ett heltäckande kunnande och en genuin glöd för sitt arbete”, skrev juryn i sin motivering.

I år är det sjätte året i rad som Byggcheferna, tillsammans med tidningen Byggvärlden, arrangerar tävlingen.

– Vi vill höja statusen på byggchefsjobbet som är ett spännande och jätteroligt jobb. Men många byggchefer sliter i det tysta och får inte alltid den uppskattning de förtjänar, säger Lars Bergqvist, ordförande i Byggcheferna.

Nu ser han fram emot att kora nästa vinnare.

– Det är alltid en av årets höjdpunkter att få belöna någon av branschens många duktiga chefer. Vi vill att ännu fler i branschen ska träda fram och ta en chefsroll och vi gör vårt bästa för att uppmuntra och stödja de som väljer att ta det beslutet.

 

 

Så nominerar du

Vem som blir årets vinnare kan ni därute vara med och påverka genom att nominera en kollega, chef eller annan som ni tycker är en bra representant för yrkeskåren.

Chefer på olika nivåer och inom olika delar av branschen kan nomineras. Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Samtidigt ska han/hon vara en person som står för förnyelse.

När juryn bedömer byggcheferna utgår den ifrån fem kriterier. Vi vill därför att du skriver några rader om den person du nominerar under varje rubrik av dessa fem:

  • Lönsamhet
  • Kundreaktioner
  • Etiskt agerande – externt och internt
  • Ledarskap
  • Förnyelse

Vi behöver också en del faktauppgifter om den person du vill se som Årets byggchef. Ange:

  • Den nominerades namn
  • Företag
  • Position
  • Kort om bakgrund
  • Telefonnummer

Komplettera med kontaktuppgifter till personer som juryn kan kontakta för att få ytterligare information, gärna någon chef, kollega och kund. Vi vill också ha namn och telefonnummer till dig som nominerar.

Mejla din kandidat till: [email protected] senast den 1 december 2014.