Nyheter

Göteborgs kreativa kluster expanderar

Älvstranden Utveckling har under 2012 tecknat nya hyresavtal på 22.400 kvm. — Vi har knutit till oss många nya företag under året, säger Ann-Charlotte Hellman, fastighetschef på Älvstranden Utveckling. Främst till vårt mest attraktiva område Lindholmen. Idag är det omkring 20.000 människor som bor, arbetar eller studerar här.

Under år 2012 fortsatte företag att flytta till den expansiva stadsdelen Lindholmen, Göteborgs speciella kluster för transport, IT och media. Bland Älvstranden Utvecklings nya hyresgäster på Lindholmen finns Berge Consulting, HiQ Göteborg AB, Cybercom, Dicentia, Cedur AB, Beta Cae Systems, Brandon Live. Combitech, BlueTest AB och Volvo IT har utökat sin närvaro och Bukowskis Market är ett av företagen som flyttar till Frihamnen.

Under 2012 invigdes Visual Arena i Lindholmen Science Park – som erbjuder samhälle, näringsliv och akademi visualiseringsteknik i världsklass – och ett nytt p-hus med butikslokaler i bottenplan.

– Förra våren öppnades också ett nytt kontorshotell i Lindholmen Science Park, med 19 rum för mindre företag, säger Ann-Charlotte Hellman. Det är en bra möjlighet för små och stora företag att nätverka på samma ställe och hitta nya affärsmöjligheter.

Lindholmens första hotell – 4-stjärniga Radisson Blu Riverside – drar dessutom igång sin verksamhet i mitten av mars.

– Utvecklingen är stabil och mycket glädjande. Sedan 2011 har företagen på Lindholmen ökat från 311 till 330, säger Ann-Charlotte Hellman. Expansionen fortsätter och målet är att 30 000 människor ska röra sig här år 2020.