Nyheter

Grattis Jeanette – Årets Byggchef

Jeanette Rohdin Körössy är Årets Byggchef 2019. Foto: Anna Sjöström

Årets Byggchef 2019 heter Jeanette Rohdin Körössy och arbetar på JM i Stockholm som avdelningschef.
Bakom utmärkelsen står branschföreningen Byggcheferna och tidningen Byggvärlden som korar branschens skickligaste chef för tionde året i rad.

På fredagen överraskades vinnaren med prisutdelning på sin arbetsplats i Solna. I samband med ett möte där regionchefer från JM deltog så passade Byggcheferna och Byggvärlden på att uppvakta Jeanette Rohdin Körössy, som var helt ovetande om vad som väntade.
– Det här kom verkligen som en överraskning, säger hon.

Inför kollegorna fick hon ta emot vinnarhjälmen, diplom och priset, som består av en plats i Ledarstudions program Det Personliga Uttrycket.

Juryn tilldelar Jeanette Rohdin Körössy titeln Årets Byggchef 2019 med motiveringen:

Årets byggchef är en trygg, modern och involverande ledare som har förmågan att få enskilda individer att växa samtidigt som hon bygger starka team. Genom att se och läsa av medarbetarna och anpassa ledarskapet efter deras behov skapar hon förutsättningar för prestation.

Som avdelningschef för projekteringsledarna är hon en viktig kugge i byggprocessens tidiga skeden, något som bäddar både för väl genomförda entreprenader och nöjda slutkunder. 

Från att på ett uppskattat sätt ha stöttat medarbetare har hon nu även fått rollen att stötta och utveckla JM:s verksamhet genom att projektleda utformningen av det nya huvudkontoret – ett förändringsarbete som bygger på stort förtroende.

– Det känns otroligt smickrande att få titeln Årets Byggchef och få bekräftelse på att jag valt en ledarstil som uppskattas mina medarbetare och övriga kollegor. Jag är extra glad över första meningen i nomineringen, som sammanfattar vad jag tycker är viktigt i mitt ledarskap, säger Jeanette Rohdin Körössy.
 

FAKTA: ÅRETS BYGGCHEF

  • Årets Byggchef delas ut av branschföreningen Byggcheferna och tidningen Byggvärlden, och genomförs i samarbete med Talentia och AG Advokat.
  • Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, förnyelse och etiskt agerande – både internt och externt – är de kriterier som juryn bedömer. Stor vikt läggs på referenstagning med hjälp av Talentia. 
  •  Syftet med priset är att höja statusen på byggchefsrollen och locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.
  • Årets jury har bestått av Alexander Sandstedt, regerande byggchefsvinnare, Henrik Landelius från NCC, Charlotte Bergman från ELU, Marcus Malmström från Byggcheferna, Liselott Fröstad från AG Advokat och Susanne Bengtsson från Byggvärlden. 

Tidigare pristagare:

2018: Alexander Sandstedt (NCC Building)

2017: Daniel Pettersson (Segermo Entreprenad/NRC Group)

2016: Jens Andreasson (Svevia)

2015: Eva Torberger (Skanska)

2014: Henrik Bratt (Erlandsson Bygg)

2013: Helena Söderberg (Züblin Scandinavia)

2012: Sofia Edoff (NCC)

2011: Magnus Rudén (AF Bygg)

2010: Konstantin Spinos (Veidekke)