Nyheter

Grön nyhet på fastighetsmässan

Park- och grönområdet.

24-25 januari arrangeras Fastighetsmässan, den här gången i Malmö.
Mässan är indelad i tre delar: fastighetsmässan, elmässan och skydd och säkerhet.
Här finns 300 utställare, 55 talare, massor av nyheter, aktiviteter och workshops.
Nytt för den här gången är ett särskild del av mässan för park- och grönområden.

Park- och grönområdet:
Nytt  på den här mässan är ett särskilt utrymme mitt i mässhallen för park och grönområden. Här visar leverantörer bänkar, lekplatser, växter, plantering, avfallshantering med mera.

Culture casbah:

Mats O Nilsson, förvaltningschef MKB och Petra Sörling, vd Rosengård Fastighet AB, pratade om stadsbyggnadsprojektet Culture Cashbah i Rosengård.
När det kommer till den yttre gestaltningen ska Rosengård få ett landmärke, något som de boende kan vara stolta över och ett besöksmål och där är planen att komma igång med detaljplanearbetet i år. Men det handlar också om att skapa broar, att stärka människorna som bor i området och att lyfta fram allt det goda som finns i Rosengård. 
Moderator, till vänster i bild, var Anna-Karin S. Öjerskog.

Biohax:
– Det gör tillvaron säkrare och smidigare, sa Jowan Österlund, vd och grundare av Biohax om chipet som kan ersätta till exempel inpasseringskort, nyckelbrickor, resekort och betalkort. Cirka 3 300 personer är chippade i dag, allt från ”regering till vanliga nyfikna”. (Och ja, han är själv en av dem och har ett i varje hand.)

Skylink:
Martin Menner, vd på Skylink AB, demonstrerade en del av deras nyheter: porttelefon med IP. Den har funktioner som att användaren blir uppringd via en app som gör att det går att svara oavsett vart man befinner sig, både användaren och besökaren kan lämna meddelande, chatt och en filmfunktion.

Auralight:
Auralight visade hur man kan byta ut ljuskällan i befintlig belysning till en LED-variant, för att spara energi och pengar.
Mikael Svensson visade också närvarostyrd belysning för både inomhus- och utomhusbruk.

System Edström:
Alexander Scherling, säljare System Edström, visade deras väska med genomskinligt lock och insatser som kan bytas ut. Den kan integreras i deras system, eller tas med ut på jobb. 

Bauer:
Johan Berggren, säljare på Bauer Watertechnology AB medverkade på ett seminarium, och stod även i deras monter. Han berättade om deras vattenbehandlingsteknik som förlänger livslängden hos vatten-, värme-, kyl- och ventilationssystem genom att stoppa korrosionen och ta bort avlagringarna i ert rörsystem.

Lumon:
Svenska Lumon AB ställde ut balkonginglasningar i minimalistisk design.
– Vi gör allt från tillverkning till montering, sa Susanne Åström, projektsäljare. 

Smekab Citylife:
I närheten av grönområdet hade Smekab Citylife sin monter där de visade bland annat cykelställ i två våningar, papperskorgar och smarta utemöbler.
– Smarta eftersom de har uttag så att man kan ladda mobilen och eftersom de är gjorda av ett underhållsfritt material bestående av risskal, salt och mineralolja, sa säljaren Mikaela Dhyring. 

Securitas:
Securitas Sverige förevisade hur ett ekipage med spårhund för sprängämnen, EDD-ekipage (Explosive Detection Dogs) jobbar. EDD-hundar kan används i exempelvis offentliga miljöer och på byggen och täkter där man använt explosiva ämnen. När Kaizer, av rasen malinois, hittade en avlossad hylsa gjorde han en passiv markering för att visa hundföraren Sverker Lindblad vart den fanns.