Nyheter

Gröna tankar på Nordbygg

Känn på plast av återvunnet tuggummi, fika sedan på Café Betong eller få tips om tvåstegstätade fasader. Nordbygg, Skandinaviens största byggmässa, är här igen och bjuder på många nyheter. <br></br> — Vårt tema skulle nog kunna vara energieffe

Sedan starten i början av 80-talet har Nordbygg vuxit stadigt. Årets upplaga, som pågår mellan den 1-4 april i Stockholm, är också den största hittills. Runt 800 företag inom VVS- och byggbranschen ställer ut på en rekordstor utställningsyta. Antalet besökare under de fyra dagarna väntas passera 50 000-strecket.

— Vi har fått tacka nej till intresserade utställare så det är fullsatt. Det känns roligt att Nordbygg blir en mötesplats för alla verksamma inom branschen, säger Peter Söderberg.

Förutom utställningarna arrangeras i vanlig ordning en massa seminarier. I år tycks samtalen kretsa kring ett specifikt tema: energieffektivisering och hållbart byggande.
— Till exempel kommer företaget Materia att bjuda på utställningen Green Matter. Särskilt för Nordbygg väljer Materia ut 100 innovativa material som alla har en miljöprofil, säger Peter Söderberg.

Exempel på byggmaterial är fiskläder, flexibla folier med solceller, betong med elefantgräs och betong tillverkat av bakterier. Just betong står också i fokus i andra delar av mässan. Bland annat kan besökarna slappna av på Café Betong, som är helt byggd i; just det, betong.

För de många utställarna är Nordbygg en chans att synas och öka sin försäljning.
— Vi har varit med i mer än 11 år. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att umgås socialt med våra kunder, säger Åsa Cornelius, mässansvarig på Sto, som levererar putsade isolersystem.

I år ska företaget bland annat visa upp ett nytt tvåstegstätat fasadsystem.
— Det känns aktuellt med tanke på de diskussioner om mögel som varit den senaste tiden, säger Åsa Cornelius.

Nordbygg

Skandinaviens största mässa för VVS- och byggbranschen med cirka 800 utställare och 60 000 besökare.

Arrangeras vartannat år.

Utställningsytaär ungefär 32 000 kvadratmeter.

Pågår den 1-4 april på Stockholmsmässan.

Besök Byggvärlden på Nordbygg!

Du hittar oss i monter EH:30.

Välkommen att delta på Byggvärldens seminarium Framtidens byggchefer, här hittar du anmälan och mer information