Nyheter

Hägglunds storsatsar i Örnsköldsvik

Hägglunds
Pansarvagnen CV90MkIV byggs i Örnsköldsvik. Foto: BAE Systems

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt kontor samt en ny provhall i Örnsköldsvik. Beställare är BAE Hägglunds AB och den totala kontraktssumman uppgår till 358 miljoner svenska kronor.

BAE Systems är en global aktör inom försvarsindustrin och Hägglunds som ingår i koncernen har lokala anknytning i Örnsköldsvik som går långt bakåt i tiden. Det är i dag en av de största arbetsgivarna i kommunen. Nyligen beslutade Slovakiens regering att anskaffa stridsfordon 90 av BAE Systems Hägglunds, till ett värde av omkring 15 miljarder kronor. Det Örnsköldsviksbaserade företaget är därmed ett steg närmare att få in en rekordstor beställning. Nu står det också klart att Peab får i uppdrag att bygga ett nytt kontor och en ny provhall till verksamheten i Örnsköldsvik.

– En av våra styrkor inför det här projektet är vår organisation och våra erfarenheter av att bygga för industrin. Vi har en samlad kompetens inom Peab, inte minst genom det goda utbytet mellan våra fyra affärsområden. Nu går vi över i produktionsfasen och jag ser fram emot att sätta spaden i marken tillsammans med BAE Hägglunds, säger Jörgen Eriksson, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i september respektive december 2022. Båda projekten förväntas stå klara under 2024.

Projektet orderanmäldes i det andra kvartalet 2022

logo
Samuel Karlsson