Nyheter

Håkan Broman får nyckelroll på CRTG Engineering

Håkan Broman

CRTG Engineering har utsett Håkan Broman till Senior Advisor. Han kommer närmast från YIT men har även en lång karriär på NCC bakom sig. Han tillträder sin tjänst den första februari.
– Rekryteringen understryker ytterligare våra långsiktiga ambitioner och åtaganden på den nordiska infrastrukturmarknaden. Håkan kommer att verka för tillväxten inom CRTGs verksamhet, via sin expertis och långa erfarenhet från både lokala så väl som internationella infrastrukturprojekt, säger Wang Tianshu, vd, i ett pressmeddelande.
Håkan Broman ska i sin roll främst arbeta med strategi- och affärsutveckling. Han tillträder sin tjänst den 1 februari.

– CRTG Engineering är en dedikerad och modern entreprenör vars organisation besitter spetskompetens inom teknik kopplat med ett imponerande kundfokus. CRTG erbjuder marknaden vårt kunnande, lösningar och expertis både i Sverige och på sikt även andra europeiska marknader till konkurrensmässiga priser då vi kontrollerar hela värdekedjan inklusive maskiner och resurser, säger Håkan Broman.

–  Vårt bidrag på marknaden bidrar till ett ökat värdeskapande för våra kunder liksom skattebetalarna. Jag känner mig hedrad att leda CRTGs tillväxt i Sverige och andra europeiska marknader. Vi kommer fortsätta att verka med fokus på kunderna, projekten och  arbetsmiljön i våra projekt samt att ytterligare vässa vår redan resurs- och kostnadseffektiva organisation.

Håkan Broman besitter över 20 års erfarenhet från internationell bygg- och anläggningsverksamhet. Han kommer närmast från YIT, men har även en lång karriär på NCC bakom sig. 

Efter examen som Jur kand och fil kand vid Stockholms och Uppsala universitet, samt fördjupade studier vid Stanforduniversitetet, har Håkan haft roller som bolagsjurist och chefsjurist på NCC samt tf VD och koncernchef för NCC 2017. 

Håkan Broman arbetar förnärvarande som rådgivare och styrelseledamot i både noterade och onoterade bolag.  

CRTG Engineering (Sweden) utgör den svenska delen av China Railway Engineering Company,  vilket är ett av de största globala byggföretagen. I över 40 år har CRTG fokuserat på tunnel- och underjordsarbeten med ledande kunskap inom tunneldrivning. Bolaget har för närvarande pågående uppdraget att utföra tre arbetstunnlar åt Region Stockholm. Projektet genomförs inom ramen för tunnelbaneutbyggnaden i Stockholm.