Nyheter

Hälften hotell, hälften kontor

Reflex Arkitekter har ritat projektet Kineum. Bild: Reflex Arkitekter

Platzer och NCC byggstartar nu kontors- och hotellprojektet Kineum i centrala Göteborg. 
Det 27 våningar höga huset, ritat av Reflex Arkitekter, planeras bli ett nav i framtidens Gårda.
Byggstart sker i slutet av året.

Projektnamnet Kineum kommer från grekiskan, och betyder sätta i rörelse.
Kineum är ett nytt slags kontorshus i Göteborgs klassiska arbetarstadsdel Gårda, ett stenkast från centrum. I ett  samarbete mellan NCC och Platzer uppförs en 27 våningar hög byggnad mot Ullevimotet om 26 0000 kvadratmeter som kommer att präglas av rörelse, samverkan och mångfald. Här skapas flexibla och inspirerande lokaler där du kan skräddarsy din arbetsplats.

Hyresavtal är tecknat med ESS Group, som sedan tidigare driver bland annat Hotel Pigalle och Bellora i Göteborg, Steam Hotel i Västerås, Ystad Saltsjöbad och MJ’S i Malmö.
Hotellet kommer att inrymmas i drygt halva den nya byggnaden och utformas med miljöer för upplevelser, platser för möten och 230 hotellrum.
Byggstart planeras till Q4 2018 och beräknat färdigställande under 2022.

Reflex Arkitekter har ritat projektet och för vd Marco Testa är detta ett prestigeprojekt som markerar framtidens kontorslösningar.
– Kineum är ett prestigeprojekt vi är väldigt stolta över. Hur skapar man ett kontorshus som ska vara relevant även i framtiden? Vi lever i en spännande tid då både arbetsplatser och affärslokaler är under stark förändring. Därför ställer ett projekt som Kineum stora krav på framtidssäkra lösningar, säger han, i ett pressmeddelande.

När fastigheten är färdigutvecklad tillträder Platzer NCC:s aktier i det gemensamma bolaget och blir därmed ensam ägare och långsiktig förvaltare av fastigheten.
– Nu kan vi äntligen fortsätta utvecklingen av Gårda. Genom ett gott samarbete med Stadsbyggnadskontoret och övriga intressenter kan vi nu komma igång. Kineum kommer att bli ett nav i Gårda som kommer att sjuda av aktivitet. Det känns väldigt bra att ESS vill etablera ett hotell i vårt projekt. Det borgar för att det blir den mötesplats för kreativitet och nytänkande som vi eftersträvar i Gårda, säger P-G Persson, vd på Platzer.

– Vår styrka är att utveckla stadsmiljöer där helheten bidrar till att vi får en både hållbar och attraktiv stadsdel i en del av Göteborgs som har alla förutsättningar för att bli en riktigt dynamisk knutpunkt med närhet till bra kommunikationer, arbetsplatser, möten och service. Nu ser vi fram emot att snart få sätta spaden i backen för att komma ett steg vidare, säger Katarina Wåhlin-Alm, Sverigechef NCC Property Development.