Nyheter

Hallå där Anna Bergström

Bild: BSK Arkitekter.

Arkitekten Anna Bergström återvänder till BSK Arkitekter efter en tid som studiochef på Tengbom. Hon kommer att axla rollen som affärsansvarig för BSK Arkitekters vårdbyggnadssegment samt ingå i ledningsgruppen.

Du vänder tillbaka till din tidigare arbetsplats. Något särskilt som lockade?

– Möjligheten att ta en aktiv roll i byggandet av det medarbetarägda BSK Arkitekter

Finns det några särskilda svårigheter eller utmaningar när det gäller att arbeta med just vårdbyggnader?

–  Vårdbyggnader är komplexa och intressanta att arbeta med eftersom de ska hantera många dimensioner samtidigt- verksamhetens organisation förändras kontinuerligt samtidigt som byggnaden ska vara funktionell i minst 50 år. Samtidigt ska vi bygga hållbara hus med en hälsobefrämjande arkitektur – kort sagt, det blir aldrig tråkigt att rita för framtidens vård.

BSK Arkitekter erbjöd så sent som i juni alla anställda delägarskap, och du blir själv nu delägare. Hur stor betydelse tror du det har för engagemanget?

– Mitt engagemang är lika starkt som det alltid varit, men jag tror att delägarskapet kommer innebära ett ökat fokus på vissa frågor inom företaget.

Vad kopplar du av med på fritiden?

– Roliga och intressanta samtal med min man, vår dotter och våra vänner, gärna ihop med mat och dryck. Släktstället i Dalarna och resor med skidor, segelbåt – eller mat som tema är inte heller fel.