Hallå Där Karl Johan Brännström

Hallå Där Karl Johan Brännström
Byggvärlden har tagit tempen på Diparts nya kvalitetschef. "Bättre med ett beslut som kanske inte är det bästa än inget beslut alls."
…som nyligen tillträtt som kvalitetschef på Dipart Entreprenad AB.

Du går från en tjänst som revisor med fokus på bland annat BF9K till att bli kvalitetschef. Vilka erfarenheter därifrån har du nytta av i din nya befattning?

Ett processtänk där ett problem kan lösas på flera olika sätt och att allt som produceras i form av rutiner och redovisande dokument behöver ha ett bra syfte.

Vad blir dina huvudsakliga ansvarsområden/Omfattning?

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö, där jag tillsammans med affärsområdena hittar ett effektivt och säkert sätt att arbeta inom de ramar som finns; Kundernas förväntningar, lagar, certifieringsregler och våra egna policys. Det handlar mycket om att strukturera processer och hjälpverktyg samt att följa upp vad vi har beslutat.

Du kommer även att ingå i BF9K-utskottet på BF, vad innebär det konkret?

Att tillsammans med andra certifierade företag och BF förbättra certifieringsreglerna och de procedurer som innefattas i dem. Det innebär också att se vilket behov som företagen har i form av utbildningar och andra typer av stöd för verksamheten.

Hur kommer det sig att du började på just Dipart?

Dipart har växt de senaste åren och är ett intressant företag med många möjligheter. Efter diskussioner med Jens Hoffmann, VD, och Mats Hoffmann, HR, kom vi fram till att jag skulle passa bra in i organisationen. Att få vara med i förändringsprocessen och jobba tillsammans med drivande människor ser jag som ett stort plus.

Nämn tre egenskaper du tycker att en bra chef ska ha:

Ledande, lyhörd och konsekvent. Bättre med ett beslut som kanske inte är det bästa än inget beslut alls.

I ditt jobb som kvalitetschef ingår miljöarbete. Är du lika angelägen på hemmaplan?

Svår fråga att svara på, men jag sover gott om natten i alla fall. Jag tycker om att ställa saker på ända och lyfta blicken för att se helheten. Ibland kan miljödebatten bli väl detaljerad utan relatering, det gäller att se på totalen. Ny teknik intresserar mig och är vägen framåt.

När du är ledig, vad gör du helst för att fylla på med energi?

Som för de flesta skulle jag tro, umgås med familj och vänner. Batteriladdning sker även i stugan utan el (!) eller på en bilväg i Höga Kusten. Ett riktigt ”back to basics” ställe där man kan fiska, hugga ved, påta med stugan eller bara koppla av .
Det mesta som rör sig och låter tycker jag är skoj, så hobbyn för närvarande är enduro mc där man får bra träning också.

Catharina Olsson-Lindh

Relaterade artiklar

Ny regionchef på Peab
Forsen anställer ytterligare en gruppchef till Uppsala
Hon ska leda RO-Gruppens nya bostadssatsning
Anna-Lena Öberg Högsta blir ny vd för WSP Sverige