Nyheter

Han är årets vd

Ola Serneke tog emot priset som Årets vd, stora företag. Foto: Motivation.se

Sernekes koncernchef Ola Serneke har utsetts till Årets vd 2017 i kategorin stora företag.
Ola tilldelas priset för sitt ledarskap som får människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål, för bolagets snabba tillväxt och ansvarstagande för samhällsutveckling. 

– Riktigt kul, inspirerande och framförallt motiverande utmärkelse för hela Serneke-koncernen. Känns som ett kvitto på att våra strategier och kärnvärden verkligen är rätt, säger Ola Serneke.  

Årets vd arrangeras för sjätte året i rad av ledarskapssajten Motivation.se.
Priset delades ut i fyra kategorier; små, mellanstora och stora företag samt årets unga vd. Juryn bedömer de nominerade utifrån kriterierna tillväxt, ledarskap och hållbarhet.

Motiveringen i kategorin stora företag lyder:
Genom ett ledarskap som får människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål har Årets vd i kategorin stora företag lyckats förmå en snabbt växande verksamhet att uppnå imponerande resultat och överträffa högt ställda förväntningar. Med sin starka personlighet och tro på hjärta och engagemang avspeglar pristagaren företagets kärnvärden, på ett sätt som har blivit vägledande och inspirerande för alla medarbetare. Årets vd har visat att ett ungt företag med en enhetlig värdegrund kan nå oanade höjder – och samtidigt ta ett aktivt ansvar för samhällsutvecklingen.

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Övriga vinnare var, i kategorin mellanstora bolag, Katarina Sjögren Petrini, Ticket, i kategorin små bolag, Katarina Walter, Antrop och årets unga VD Joachim Lindström, Ideal of Sweden.