Nyheter

Han blir ny affärsområdeschef för WSP Byggprojektering

Mårten Sandell, ny affärsområdeschef för WSP Byggprojektering. Foto: WSP

Mårten Sandell blir ny affärsområdeschef för WSP Byggprojektering från den 1 juli.
Mårten kom till WSP som avdelningschef för WSP Byggprojektering Väst 2013 och är sedan 2015 ansvarig för Region Syd.

Mårten Sandell är civilingenjör Väg- och vattenbyggnad från Chalmers och har en tidigare bakgrund från produktion och projektering inom Skanska. Sedan 2015 är Mårten ansvarig för WSP Byggprojektering Region Syd som omfattar 13 kontor och 200 medarbetare. Nu tillträder Mårten som affärsområdeschef för WSP Byggprojektering med 500 medarbetare och med en årlig tillväxt på drygt 10 procent.

– Det har varit fantastiskt roligt att få vara med om den utveckling vi gjort under de senaste åren. Att nu få möjlighet att leda fortsatt utveckling av WSP och affärsområdet känns oerhört inspirerande, säger Mårten Sandell, affärsområdeschef WSP Byggprojektering, i ett pressmeddelande. 

Affärsområdet Byggprojektering är Sveriges ledande konsult inom byggnadskonstruktion, byggnadsteknik och byggadministration inom hus-, industri och anläggningsbyggnader. WSP Byggprojektering finns representerat på över 30 kontor över hela landet och arbetar i tätt samarbete med kunder och andra discipliner med teknisk utveckling och en stor mängd projekt med varierande komplexitet.

– Jag är glad och nöjd att kunna presentera Mårten Sandell som ny chef för Byggprojektering som är ett affärsområde i stark tillväxt. Mårten har strategisk förmåga, är kommunikativ och har utmärkta ledaregenskaper, säger Magnus Meyer, VD WSP Sverige.

Mårten tillträder som affärsområdeschef för WSP Byggprojektering den 1 juli.
Han efterträder Håkan Danielsson som sedan 1 mars är affärsområdeschef för WSP System.