Karriär

Han blir ny chef för samhällsutformning på WSP

Peter Svedin ny chef för sektion samhällsutformning på WSP.
Peter Svedin ny chef för sektion samhällsutformning. Foto: WSP

Efter 20 år i olika roller på WSP utses nu Peter Svedin till chef för sektion samhällsutformning. Sektionen består av 320 medarbetare runt om i landet och har en stor bredd av kompetenser inom samhällsutveckling.

– Jag är mycket glad att kunna presentera Peter Svedin som ny sektionschef. Han är en uppskattad ledare och kollega. Med sin långa erfarenhet har han under åren varit delaktig i alla skeden och inom alla de områden som i dag finns inom samhällsutformning, säger Anna Lundman, sektorchef för transport och infrastruktur på WSP.

Peter Svedin kommer närmast från en tjänst som avdelningschef. Där har han haft ett extra fokus på att arbeta med de stora ramavtalen och att utveckla samarbete med byggentreprenörer. Peter är utbildad högskoleingenjör inom bygg och började sin karriär på WSP som biträdande projektör inom gata och mark.

Utöver ett antal olika roller har Peter även hunnit med att arbeta på WSP i både Stockholm och Karlskrona samt nu från kontoret i Örebro. Möjligheten att utvecklas och att få arbeta i de mest spännande projekten har hållit honom kvar på WSP.

– På WSP har jag fått chansen att arbeta i stora, komplexa projekt samtidigt som jag ständigt fått nya utmaningar i mina roller. Sen är det även kollegorna och samarbetet inom WSP som gjort att jag trivts så bra. Nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla oss som sektion, att rusta oss för framtiden och se till att vi även framöver får in de mest spännande och utvecklande projekten. Vårt område kräver mycket samarbete och samordning vilket jag ser fram emot att fortsätta bidra med, säger Peter Svedin.

På sektion samhällsutformning arbetar i dag 320 medarbetare inom gata, mark, landskapsarkitektur, geografisk information, detaljplanering och MKB samt kulturmiljö. De största kunderna återfinns inom kommun och region samt byggentreprenörer och Trafikverket.