Karriär

Han blir ny regionchef hos Serneke

Markus Arfvidsson blir ny regionchef på Serneke.
Markus Arfvidsson blir ny regionchef på Serneke. Foto: Erik Bernhardsson/Serneke

Serneke stärker sin närvaro och affär i Göteborg och tillsätter Markus Arfvidsson som regionchef i nybildade Region Göteborg.

– Jag ser verkligen fram emot att lära känna och leda Serneke i Göteborg mot nya höjder. Jag har arbetat i 27 år på Skanska i olika roller och där byggt min kompetens som jag hoppas att jag, tillsammans med mina nya kollegor, kan bygga på och använda för ökad lönsamhet, säger Markus Arfvidsson.

I sin nya roll kommer Markus Arfvidssons primära uppdrag vara att stärka Sernekes närvaro och affär i Storgöteborg. Han kommer också att ha en central roll i ledningen för Serneke Sverige, likväl som i arbetet med att stärka Sernekes entreprenadaffär på resan mot ökad lönsamhet och stabilitet. Arfvidsson kommer som en del i det arbetet även att vara ansvarig för entreprenadverksamheten i Karlastaden.

– Det känns mycket bra att vi knutit Markus till oss i en roll som ansvarig för en av våra största marknader. Han kommer med sin erfarenhet och kunnande bidra till såväl den regionala verksamheten, som till bolaget i stort. Med förståelse för affären i kombination med organisationsbyggnad kommer han att vara en tillgång för att tillsammans skapa ytterligare engagemang och stabilitet, säger Mikael Hultqvist, vd Serneke Sverige.

Markus Arfvidsson kommer närmast från tjänsten som Risk manager på Skanska. Innan dess har han haft en rad olika roller på Skanska, bland annat närmare tio år som regionchef.

Han tillträder sin nya tjänst senast den 1 januari 2023.