Nyheter

Han blir ny regionchef i Assemblin

David Wimander.
 David Wimander har rekryterats till rollen som regionchef Nord i Assemblin El, ett av Sveriges ledande elinstallationsbolag och en del av den nordiska Assemblinkoncernen. 
David Wimander tillträder den nya rollen 1 oktober 2020 och kommer att vara placerad i Luleå.

– Det känns väldigt spännande att bli en del av Assemblin och vara med på den utvecklingsresa som företaget befinner sig i. Jag har erfarenhet från såväl installation som bygg och fastighet, vilket jag tror är en styrka i rollen som regionchef, säger David Wimander, i ett pressmeddelande.

David är civilingenjör och har lång och gedigen erfarenhet av byggbranschen. Han inledde sin karriär med olika roller inom Skanska och Peab, följt av flera vd-poster inom installations- och fastighetsbolag. De senaste åren har David drivit en egen konsultfirma med tjänster inom bygg, fastighet, projekt och management.

Han är uppvuxen i Piteå och har sedan 2007 haft sin hemvist i Norrbotten.  
– Med sin breda kunskap om branschen och sitt stora nätverk i Norrbotten kommer David att stärka vår organisation och bidra till vår affär. Han är dessutom en erfaren och tydlig ledare som kan hjälpa våra medarbetare att utvecklas, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El.