Nyheter

Han blir ny regionchef

Jens Andreasson. Foto: Anette Jansson-Bougt.

Nyligen utsågs Jens Andreasson till Årets Byggchef.

Nu har han avancerat inom Svevia och blir ny regionchef för Anläggning Sydväst.

– Vi tyckte det var bra timing att befordra Jens nu, säger Erik Lundman, divisionschef Svevia.

När Jens Andreasson tog hem titeln som Årets Byggchef i april var det för hans insatser som arbetschef på Svevia Anläggning i Göteborg.

Nu har han utsetts till ny regionchef  för Anläggning Sydväst av sin arbetsgivare, en tjänst som han tillträder den första augusti 2016. I sin nya roll kommer han ansvara för Anläggning i Malmö och Göteborgsregionen.

– Jens Andreassons erkänt goda ledaregenskaper kommer att bli en stor tillgång i den expansiva fas som Anläggning Sydväst nu står inför. Vi gör en storsatsning där målet är att 2018 omsätta 1 miljard med en vinst på minst 100 miljoner. Till det behöver vi rekrytera cirka 50 nya medarbetare. Jens Andreassons förmåga att driva lönsamma projekt, skapa goda relationer med kunder och bygga vinnande team, kommer att bli en värdefull resurs för att nå det målet, säger Erik Lundman, divisionschef Svevia.

Även Karin Baljeu-Djurback, verksamhetsutvecklare på Svevia Anläggning och Göteborg, är nöjd med rekryteringen.

– Vi har inte haft någon fast chef i den regionen utan har velat bygga upp en solid verksamhet först. Nu är vi jätteglada att Jens vill ta den här rollen. Vi vill utvidga hans ledarskap på en bredare nivå, och hans ledarskap behövs i hela väst. Vi kommer säkert se flera samordningsvinster mellan de olika regionerna. 

Har hans utmärkelse som Årets Byggchef spelat in?

– Jens har varit påtänkt sedan en tid tillbaka, men nu kändes det som bra timing att göra honom till regionchef. Det går bra i Göteborg och han har ju dessutom förärats med det fina priset, som vi vill dra fördelar av, säger Erik Lundman.

Jens Andreasson har lång erfarenhet från anläggningsbranschen och kom till Svevia 2015 som arbetschef i Göteborg.

– Mitt nya uppdrag känns oerhört inspirerande och det blir extra spännande att få leda verksamheten framåt i en fas där vi växer och där det händer så mycket på marknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare ta oss an nya utmaningar och vinna fler uppdrag, säger Jens Andreasson.