Nyheter

Han blir ny vd för Contractor Sundsvall

Stefan Rex. Fotograf: Pär Olert

Nu står det klart att Contractor Sundsvall kommer att få en ny vd våren 2020. Det blir Stefan Rex som tar över vd-rollen efter Martin Rudberg. Närmast kommer han från en tjänst som vd för branschorganisationen Säker Vatten AB och före det har han bland annat varit avdelningschef inom Bravida.

– Det känns riktigt spännande att komma in i Contractor i det läget bolaget är i just nu. De har stora framtidsplaner bland annat här i Sundsvall och jag ser fram emot att få bidra till den utvecklingen, säger Stefan Rex, i ett pressmeddelande.

Det är mycket erfarenhet som Stefan Rex tar med sig in i Contractor Sundsvall, med närmare 30 år bakom sig på framför allt VVS-sidan. Närmast kommer han från en tjänst som vd för branschorganisationen Säker Vatten AB och före det har han bland annat varit avdelningschef inom Bravida.

– Det här är en riktigt tung värvning för oss. Stefan Rex är en profil som kommer att passa in perfekt i vår kultur på Contractor. Han är en erfaren och omhändertagande lagbyggare, samtidigt som jag upplever honom som både driven och strukturerad, säger Contractors koncernchef Fredrik Andersson, i pressmeddelandet från Contractor.      

Enligt Fredrik Andersson kommer Stefan Rex att vara viktig för Contractors fortsatta utveckling i Sundsvall.

– Stefan har byggt upp ett stort nätverk genom åren, vilket självklart är värdefullt för oss. Dessutom får han en viktig roll i det strukturerade miljö- och kvalitetsarbetet som genomförs, bland annat när Contractor Sundsvall implementerar Povel i verksamheten.    

Contractor Sundsvalls nuvarande vd Martin Rudberg kommer att jobba vidare inom bolaget i rollen som projektchef åtminstone tre år.

Contractor Bygg startades redan 1910 och finns i dag i Skellefteå, Umeå, Lycksele, Hemavan och Sundsvall. I koncernen ingår även Contractor Mark i Skellefteå och Hemavan samt Jörnträhus, samt Eldabutiken Skellefteå och Contractor Fastigheter. Koncernen med huvudkontor i Skellefteå har ca 400 anställda och omsatte 2018 ca 700 miljoner kronor.