Nyheter

Han blir ny vd för Einar Mattsson Projekt

Peter Svensson.

Peter Svensson börjar som VD för Einar Mattsson Projekt AB i början av september. Han har en mångårig branscherfarenhet och kommer närmast från VD-uppdraget för Peab Bostadsutveckling. 

Peter Svensson har dessförinnan arbetat på NCC, Skanska och Bjerkings. Peter efterträder Barbro Frisch som arbetar som tillförordnad VD sedan årsskiftet.

– Peter Svensson är en av de mest erfarna på svensk bostadsmarknad och vi glada över att han nu ansluter till Einar Mattsson. Hans ledaregenskaper och tekniska bakgrund är värdefulla nu när konkurrensen driver fram höjda kvalitetskrav och minskade produktionskostnader, säger Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk, i ett pressmeddelande.

– I den förändrade marknadssituation som råder på svensk bostadsmarknad är Einar Mattsson Projekt AB väl positionerat. Jag ser fram emot att stärka bolagets utveckling därifrån med det långsiktiga perspektiv som kännetecknar Einar Mattssons verksamhet, säger tillträdande VD Peter Svensson. 

Peter Svensson jobbar kvar på byggkoncernen fram till dess han börjar på Einar Mattsson i september.

Det framhåller Peabs presschef Kajsa Jacobsson för Nyhetsbyrån Direkt. ”Peter är kvar till och med den 31 augusti”, skriver hon i ett e-mail på fråga om vem som basar över Peabs bostadsutveckling i nuläget.

Peabs bostadsutveckling stod för 23 procent av byggkoncernens rörelseresultat under tolvmånadersperioden april 2018 till mars 2019.

Byggvärlden/Nyhetsbyrån Direkt