Nyheter

Han blir ny vd för Karlastaden Holding

Jörgen Eriksson blir ny vd för Karlastaden Holding. Foto: Serneke

Jörgen Eriksson blir från april ny vd för Karlastaden Holding AB.
Han blir därmed ansvarig för det bolag som ska genomföra projekt Karlastaden, den nya stadsdelen på Lindholmen i Göteborg med Nordens högsta byggnad Karlatornet.

– Det känns som ett otroligt spännande uppdrag att få vara med och genomföra. Det blir förstås en utmaning att skapa en helt ny stadsdel med en integrerad hållbar blandstad och en så hög byggnad som Karlatornet. Men eftersom ägarna till projektet, Serneke och NREP har så klara ambitioner och har satt projektet så högt på agendan är förutsättningarna att vi skall nå vårt mål de allra bästa, säger Jörgen Eriksson, i ett pressmeddelande. 

Jörgen har lång erfarenhet från såväl projektutveckling som entreprenadverksamhet.
Han har jobbat hela sitt yrkesliv i Skanska där han haft en rad olika roller, alltifrån utsättare till region- och verksamhetschef. Jörgen har också varit vd för Skanskas kommersiella projektutveckling i Norge och kommer senast från en roll som Verksamhetschef för husverksamheten i Skanska Sverige AB.

– Projektet kommer att gå in i en ny fas under 2017 när produktionsarbetena planeras att starta under hösten. Karlastaden är ett stort och komplext stadsbyggnadsprojekt som ställer höga krav på management och projektorganisation. Då krävs den erfarenhet, kompetens och driv som Jörgen kommer att bidra med. Med Jörgen vid rodret kommer Karlastaden att lotsas fram på ett betryggande sätt, säger Patrik Lindström, vd på Serneke Projektutveckling.

– Jörgen har en gedigen erfarenhet av projektutveckling och att leda stora komplexa projekt och jag är säker på att han kommer ta sig an Karlastaden med samma professionalism som han har uppvisat under alla år på Skanska. Det känns tryggt att ha Jörgen på plats, säger Rickard Svensson-Dahlberg, CIO på NREP.

Jörgen Eriksson börjar sitt jobb som vdför Karlastaden Holding AB den 3 april.

Karlastaden Holding AB är ett projektbolag, ägt gemensamt av Serneke Group AB och NREP, som ska utveckla den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter.