Nyheter

Han blir ny vd för Paroc Group

Anders Dahlbom, ny vd för Paroc group.

Anders Dahlblom, 43, har utsetts till VD för Paroc Group Oyj från och med den 23 januari 2018.

Anders började på Paroc 2002 och har varit Parocs CFO sedan 2006. 
— Jag är mycket glad och förväntansfull över möjligheten att få leda Paroc med vår blivande ägare, Owens Corning. Efter att köpet har slutförts kommer Paroc att ha en långsiktig hemmabas och jag ser fram emot att få bidra till att utveckla Owens Cornings isoleringsverksamhet för att nå framgångar i och utanför Europa, säger Dahlbom, i ett pressmeddelande.

Efter sex och ett halvt år i rollen har den förre VD:n och koncernchefen för Paroc Group Oyj, Kari Lehtinen valt att lämna Paroc. 

— Vi har byggt upp ett företag med en stark marknadsställning på våra kärnmarknader, och som erbjuder våra kunder och anställda attraktiva värdeerbjudanden. Jag är övertygad om att resan framåt med Owens Corning kommer att skapa stora möjligheter för Paroc och dess personal, kommenterar Lehtinen.  

Owens Corning tillkännagav i oktober 2017 att man hade tecknat avtal med CVC Capital Partners om att förvärva Paroc Group, en av de ledande tillverkarna i Europa av energieffektiva och brandsäkra stensullsbaserade isoleringslösningar, för ett marknadsvärde av cirka 900 miljoner euro. 

Affären, som kräver myndigheternas godkännande och som är föremål för andra sedvanliga villkor för att kunna genomföras, förväntas kunna slutföras i början av 2018.