Nyheter

Han blir ny vd för Rejlers

Styrelsen i Rejlers AB har utnämnt Viktor Svensson till ny vd och koncernchef för Rejlers med tillträde senast den 1 mars 2018.
Viktor kommer närmast från ÅF där han sedan 15 år tillbaka arbetat i flera olika roller, bland annat som kommunikationschef, försäljningschef och de senaste åren som divisionschef för ÅF Technology.
Peter Rejler, som varit vd i 16 år, kommer att föreslås som styrelseordförande i bolaget vid årsstämman 2018.

Viktors uppgift hos Rejlers blir att fortsätta omställningen till en mer effektiv organisation och verksamhet med fokus på att uppnå våra lönsamhets- och tillväxtmål, samt att fokusera på digitalisering och strategiska satsningar som ger oss rätt förutsättningar att stärka vår marknadsposition i Norden.

Viktor har ingått i ÅFs koncernledning sedan 2003. Han är sedan 2015  divisionschef för ÅF Technology med verksamhet inom R&D, kommunikationsteknik och IT. Divisionen omsätter i dag cirka 2 miljarder SEK.

– I Viktor Svensson får Rejlers en vd med en betydande förståelse för Rejlers strategi, våra marknader och våra affärsområden. Viktor har en gedigen erfarenhet och kompetens från teknikkonsultbranschen. Jag är mycket nöjd med att Viktor tar över som vd för Rejlers för att leda vår omställning till en digitaliserad och mer effektiv verksamhet och för att skapa ytterligare värde för våra aktieägare, säger Peter Rejler, i ett pressmeddelande.

– Det är med stor energi och entusiasm som jag tar över som vd och koncernchef i Rejlers. Jag ser fram emot att få leda Rejlers in i framtiden på en växande teknikkonsultmarknad i en uppkopplad omvärld, säger Viktor Svensson.