Nyheter

Han blir ny vd för Veidekke Industri

Terje Jontell, ny vd för Veidekke Industri. Foto: Veidekke

Terje Jontell har utsetts till ny vd för Veidekke Industri AB. 
Han har jobbat på Veidekke sedan  2008 och har de senaste åren ansvarat för Veidekke Anläggnings strategi- och verksamhetsutveckling.
Han efterträder  Gregory Apostolakis.


-Terje har ett brinnande engagemang och stor kunskap inom industriverksamheten då han tidigare bland annat suttit i styrelsen för Veidekkes dotterbolag Skåab. Han har även dokumenterad förmåga att skapa fungerande och effektiva team, vilket är mycket viktigt för Veidekke Industris framtida satsningar, säger Per Brinck, affärsområdeschef Veidekke Anläggning, i ett pressmeddelande. 

Terje började på Veidekke 2008 och har de senaste åren ansvarat för Veidekke Anläggnings strategi- och verksamhetsutveckling, där han varit med och utvecklat ”klivet in i framtiden” med ökad produktivitet och digitalisering genom involvering. 

Han har också varit initiativtagare till Veidekkes CSR-projekt att tillsammans med Football for Life stärka unga kvinnors självkänsla i Sydafrika med fotbollen som verktyg öka deras medvetenhet och på så vis minska spridningen av HIV.

– Min företrädare ,Gregory Apostolakis, har gjort ett fantastiskt jobb och jag känner mig väldigt ödmjuk inför förtroendet att få föra stafettpinnen vidare. Det är mycket stimulerande att få möjligheten att driva Industris utveckling vidare tillsammans med alla kunniga kollegor. Vi står inför en mycket spännande framtid där det finns goda möjligheter för fortsatt utveckling, säger Terje Jontell.

Terje Jontell tillträder sin nya roll i januari 2018. 
Han efterträder Gregory Apostolakis som valt att gå i pension. 

I Veidekke Industri ingår SKÅAB, Sydbeläggningar, Sandahls, Åkersberga Lastbilcentral med täkterna Gillinge och Hakunge samt en nyligen inköpt täckt i närheten av Landvetter (Snåkered).