Karriär

Han blir ny vd för Wangeskog

Hans Jonsson tar över som vd för Wangeskog Hyrcenter. Foto: Wangeskog
Hans Jonsson tar över som vd för Wangeskog Hyrcenter. Foto: Wangeskog

Hans Jonsson tar över som vd för Wangeskog Hyrcenter. Jonsson är i dag regionchef för Wangeskog Syd.
– När jag fick erbjudandet om att bli vd för bolaget kunde jag bara inte tacka nej, säger han.

Han efterträder därmed nuvarande vd:n Peter Dahlsten som lämnar det operativa arbetet och går in som ledamot i styrelsen. Hans Jonsson tillträder 1 januari 2024.

30 hyrcenter i landet

Wangeskog har i Sverige i dag 30 hyrcenter och cirka 250 medarbetare. Enligt bolaget premieras internrekryteringar.

– Jag är mycket glad över att Hans tackat ja till rollen som vd. Som regionchef har Hans visat att han är affärsmässig men också en bra ledare som medarbetare trivs med. Jag ser fram emot att se Hans fortsätta driva Wangeskog framåt. Jag är också väldigt glad över att Peter väljer att kliva in som ledamot i styrelsen. Han kommer att bidra stort med sin erfarenhet, säger Ulf Ragnarsson, styrelseordförande i Wangeskog.

Spännande utmaning

Hans Jonsson är bosatt en bit utanför Lund och kommer delvis vara verksam från Wangeskogs huvudkontor i Göteborg.

– Jag trivs jättebra med jobbet som regionchef men när jag fick erbjudandet om att bli vd för bolaget kunde jag bara inte tacka nej. Detta är en spännande utmaning som jag känner mig redo att anta. Wangeskog är ett fint och välskött bolag som det ska bli roligt att fortsätta utveckla tillsammans med alla arbetskamrater, säger Hans Jonsson, tillträdande vd.