Han blir ny vd i Svevia

Han blir ny vd i Svevia
Anders Gustafsson ny vd i Svevia Foto: Mikael Dubois

Anders Gustafsson har utsetts till ny vd och koncernchef i Svevia från och med den 1 juni 2017.
Han efterträder Anders Elfner som sedan april 2016 innehaft rollen som tf vd.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen och också glad över att Anders Gustafsson vill axla ansvaret som vd och koncernchef i Svevia. Han har lång och gedigen erfarenhet från anläggningsbranschen och som framgångsrik ledare och chef. Det är min och styrelsens övertygelse att Anders Gustafsson kommer att leda det fortsatta arbetet på ett mycket förtroendeingivande och bra sätt, säger Olof Ehrlén, styrelseordförande Svevia, i ett pressmeddelande.

Anders Gustafsson är 45 år och chef för division Beläggning sedan 2013 då han kom till Svevia från NCC och roller som avdelnings-, affärs- och platschef. Han har en Ekonomie Magisterexamen samt en Executive MBA, från Stockholms universitet.

– Svevia är ett av branschens mest lönsamma anläggningsföretag. Jag är mycket glad över att få förtroendet och möjligheten att ta över och leda Svevia mot nya framgångar tillsammans med alla våra kompetenta medarbetare. Vår vision är att vara nummer ett i Norden på infrastruktur, säger Anders Gustafsson.

I och med att Anders Gustafsson tillträder sin nya tjänst den 1 juni lämnar Anders Elfner successivt företaget.

– Anders Elfner har sedan han tillträdde som tf vd för drygt ett år sedan, gått in i rollen och utfört uppdraget kraftfullt och med stort engagemang och jag tillsammans med styrelsen tackar honom för ett mycket väl utfört arbete, avslutar Olof Ehrlén.

Rekrytering av ny divisionschef Beläggning påbörjas omgående.

Relaterade artiklar

Svevia renoverar gamla Skurubron
”Vi har några häftiga år framför oss”
Svevia får grönt ljus trots nej från sameby
Han blir ny vd för Wästbygg