Karriär

Han blir ny vd på Contractor

Pelle Kriström blir ny vd på Contractor Bygg i Umeå. Foto: Contractor
Pelle Kriström blir ny vd på Contractor Bygg i Umeå. Foto: Contractor

Pelle Kriström blir ny vd på Contractor i Umeå. Han kommer närmast från en tjänst som area manager för vägserviceverksamheten på Terranor.

Pelle Kriström börjar tjänsten första september.

– Det känns väldigt roligt och spännande! Contractor har en bra mix av höga ambitioner och framåtanda samtidigt som de är bra på att ta hand om sina medarbetare och jobba hållbart ur alla perspektiv, säger han.

Har stort kontaktnät

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen, Pelle är helt rätt person för oss. Han är Umeåbo med bra lokalkännedom, stort kontaktnät och omvittnat bra på att bygga lag, något som är superviktigt för oss. Vi ser fram emot att han tillsammans med alla våra grymt duktiga medarbetare hjälper våra kunder att kunna förverkliga sina byggvisioner, säger Fredrik Andersson, koncernchef för Contractor.

På NCC sedan 2016

Pelle Kriström är utbildad byggingenjör och jobbade några år direkt efter universitetet som självlärd snickare. Han har under sitt yrkesliv haft flera olika chefsroller, bland annat på Svevia och Bilfrakt. På NCC har han varit sedan 2016, först som specialistchef och från 2018 som Area Manager för vägservice i Norrland (verksamheten köptes 2020 av ett tyskt investmentbolag och heter idag Terranor). 

– Under alla år inom mark- och anläggning har jag haft en idé om att någon gång få återvända till byggbranschen där jag har mina rötter. Därför är jag glad att den här chansen dök upp. Jag har samarbetat med många på Contractor, bland annat under min tid på NCC, och har fått ett mycket bra intryck av företaget, säger Pelle Kriström.

Tuff konkurrens

Han ser nu fram emot att leda Contractor i Umeå där konkurrensen i byggbranschen är tuff.

– Det är en expansiv marknad där vi får tampas med många duktiga aktörer. Men jag är säker på att vi har stor potential att växa. Vi har en bra organisation, kompetenta medarbetare och en stark koncern i ryggen.