Karriär

Han blir ny vd på Hifab

Nicke Rydberg, ny vd på Hifab. Foto: Hifab

Nicke Rydgren tar över som vd på Hifab. Han kommer närmast från en roll som COO på Projektengagemang Sweden (PE Teknik och Arkitektur). Nicke Rydgren tillträder tjänsten första augusti.

Sedan Patrik Schelin lämnade vd-stolen i höstas har styrelseordförande Karin Annerwall Parö tillfälligt innehaft vd-posten. Hon lämnar i sommar över till Nicke Rydgren som har varit anställd på börsnoterade Projektengagemang sedan 2017.

– Styrelsen är mycket glad att kunna välkomna Nicke Rydgren som Hifabs nästa vd. Han är en stark ledare med fokus på försäljning och marknad, och har en lång erfarenhet av att leda verksamheter i förändring, säger Petter Stillström, styrelseordförande i Hifab Group i ett pressmeddelande.

– Jag är stolt och hedrad över uppdraget att leda Hifab och ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med alla medarbetare och kunder, säger Nicke Rydgren.

När Nicke Rydgren tillträder som vd kommer Karin Annerwall Parö att återgå som styrelsens ordförande. Hifab har i dag cirka 300 medarbetare fördelade på tolv kontor runt om i Sverige och två utanför Sveriges gränser. Bolaget omsätter cirka 360 miljoner kronor.