Nyheter

Han blir ny vd på Oden

Mats O Paulson lämnade Peab i maj. Nu är det klart att han förstärker Strabag SE och Oden som ny vd. -Det är jätteroligt att få in Mats i bolaget, det är en väsentlig förstärkning, säger Björn Andersson, Odens nuvarande vd.

Österrikiska Strabag är ett av de Europas ledande bygg- och anläggningsbolag. Köpet av det svenska anläggningsbolaget Oden i april 2008 var första klivet in på den heta svenska marknaden. De driver även verksamhet i dotterbolaget Züblin Scandinavia AB, som är specialiserat på avancerad grundläggning.
Nu har Oden omstrukturerats.

– Oden har varit en plattform för Strabag. Nu är ambitionen att växa i Skandinavien och att utveckla verksamheten i de bolag vi har och de vi köper för det är en kombination av organisk tillväxt och förvärv, säger Björn Andersson.

I det sammanhanget har Mats O Paulsson rekryterats till vd-posten för den skandinaviska verksamheten.
Mats O Paulsson är civilingenjör och specialist inom infrastruktur och industri. Han har tidigare varit 16 år på Skanska och 10 år på Peab. Han var vice vd på Peab, under ägaren Mats Paulsson (utan O). När Peab knoppade av Peab Industri utsågs Mats O Paulsson till vd.
-Han gjorde ett fantastiskt jobb med att utveckla Peab Industri, säger Björn Andersson.
När Peab Industri köptes tillbaka till moderbolaget hoppade Mats O Paulsson av.
I Strabag kommer Björn Andersson att bli kvar och jobba sida vid sida med nye vd:n.
-Strabag tillämpar ett tvåmannaansvar, ända upp i koncernledningen. Så det blir ett delat ansvar där jag är ekonomiskt ansvarig och Mats tekniskt, säger Björn Andersson.