Nyheter

Han blir vd för SPEF

Johan Onno, ny vd för SPEF.

SPEF:s styrelse har anställt civilingenjör Johan Onno som ny VD och föreningsdirektör i SPEF (Sveriges Murnings – och Putsentreprenörförening).
Johan Onno är idag vd för BFAB och affärsområdeschef på STF Ingenjörsutbildning AB. Johan har en gedigen erfarenhet kring utveckling av verksamheter i olika bygg- och fastighetsföretag och organisationer. Han har tidigare bland annat varit vd för Samhällsbyggarna, arbetat som verksamhetsutvecklingskonsult på Tyréns, omvärldsbevakare på JM och jobbat för Sveriges Tekniska Attachéer i Los Angeles med inriktning mot bygg och energifrågor.

– Med Johan Onno får SPEF en driven och kommunikativ VD med ett stort nätverk inom samhällsbyggnadssektorn. SPEF har inlett en ambitiös satsning på att utveckla branschgemensamma riktlinjer för kvalitetssäkrat fasadarbete. Detta har vi gjort tillsammans med våra leverantörer. Ett resultat av det gemensamma arbetet är att vi nu bildar en ännu starkare branschorganisation som behåller namnet SPEF men med fler medlemmar. Vi får större resurser att satsa ännu mer på utbildning, rekrytering till branschen och kvalitetssystem.  Med rekryteringen av Johan får vi en erfaren och kunnig person att driva det viktiga utvecklingsarbetet framåt, säger SPEF:s ordförande Per Hallgren. 

Johan Onno tillträder den 12 juni 2017.