Nyheter

Han fick riksdagens <br></br> minsta lägenhet

Det blev göteborgaren Hans Linde som drog den stora nitlotten när riksdagens tjänstebostäder skulle fördelas, skriver Affärsvärlden.

Lägenheten mäter 16 kvadratmeter vilket gör den till den minsta tjänstebostaden av alla, för riksdagens ledamöter.

Den största tilldelades riksdagsdirektören Anders Forsberg som nu har 160 kvadratmeter att sprätta omkring på. Det är exakt tio gånger större än Hans Lindes lya.

— Jag har haft mina misstankar om att jag var den med minst tjänstebostad med tanke på att jag är den yngsta ledamoten i det näst minsta partiet och därmed hamnade sist i prioriteringsordningen. Men jag ska inte klaga. Först fick jag ett arbetsrum i Ledamotshusets källare att sova i och det var inte förrän efter jag bråkat lite som jag fick den här bostaden, säger Hans Linde till nyhetsbyrån Siren.

Riksdagsförvaltningen är de som fördelar bostäderna mellan partierna utifrån partiets storlek.

Det är sedan respektive partikansli som fördelar tjänstebostäderna mellan riksdagsledamöterna.

Ola Söderlind / Affärsvärlden

Läs fler nyheter på www.affarsvarlden.se