Nyheter

Han har Sveriges tuffaste jobb!

Arbetsledaren Andreas Dahlgren. Foto: Ulrika Sturk.

Fallskärmsjägare och brandmän i alla ära.

Men det tuffaste jobb man kan ha är att vara arbetsledare på ett bygge.

Andreas Dahlgren på JM Entreprenad har korats till vinnare i tävlingen ”Sveriges Tuffaste Jobb”.

Vinnaren av tävlingen ”Sveriges Tuffaste Jobb” 2015 är korad! Det vinnande bidraget skickades in av Järfällabon Andreas Dahlgren, 27 år och arbetsledare på JM Entreprenad.

27-årige Andreas Dahlgren är i grunden fastighetsingenjör, men har sedan tre år tillbaka arbetat med att leda markanläggningsarbeten för JM Entreprenad, just nu ute på Lidingö.

Vad bygger ni för något?

– Jag är på Dalénum där JM bostäder. Det är mycket exploateringsjobb då det ska byggas gator och en ny kaj. Vi sköter grundläggning och andra markjobb.

Vilka är de tuffa utmaningarna?

– Jag leder arbetet och ska samordna och se till att allt blir gjort i rätt tid och till rätt kvalitet. Det kan vara ganska smutsigt och lerigt och så är det ett riktigt blåshål, det blåser kallt här.

Vilket är ditt drömjobb?

– Det är nog det här som jag jobbar med. Det som gör det så roligt är att det är stor variation. Ena stunden sitter man inne på kontoret med ritningar och fakturor och nästa stund är man ute på bygget och försöker lösa något problem.

 Juryns motivering lyder – ”Andreas arbetar inom byggnadsindustrin, liksom många andra i Sverige. Hans bidrag visar hur deras vardag kan se ut, då de i ur och skur ofta tvingas lösa vitt skilda problem och utmaningar de möter på sina arbetsplatser. Priset går till Andreas för ett fint bidrag och med en tanke riktad till alla andra som sliter hårt ute på byggarbetsplatser runtom i Sverige.”

Andraplatsen i tävlingen kneps av fallskärmsjägaren och IT-teknikern Marc Rantanen. På tredje plats hamnade brandmannen och grundaren av superkroppen.nu, Andreas Tjernberg.

Det var inget dåligt motstånd du hade i tävlingen! Du slog både en fallskärmsjägare och en brandman. Innebär din seger att statusen på arbetsledare i byggbranschen höjs nu?

– Segern ger ju lite uppmärksamhet till yrket. Det här är garanterat ett framtidsjobb!

Under januari och februari har tävlingen ”Panasonic Toughbook Challenge – Sveriges Tuffaste Jobb”  pågått. Tävlingsmomentet har bestått i att deltagarna skickat in bidrag där de i form av bilder eller korta filmsekvenser beskriver sina tuffa arbetsdagar.