Nyheter

Han kan bli Årets Affärsnätverkare

Ola Serneke.

Ola Serneke, vd Serneke Group, är en av finalisterna till utmärkelsen Årets Affärsnätverkare 2015.

En bra nätverkare har många relationer, arbetar strukturerat och är van vid att både ge och ta, enligt BNI, världens och Sveriges största affärsnätverk, som delat ut utmärkelsen sedan 2008.

Ola Serneke är en av finalisterna till utmärkelsen Årets Affärsnätverkare 2015. Ola Serneke från Göteborg startade 2002 Serneke Group som är en byggkoncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling.

– Jag är väldigt glad över att vara en av finalisterna för BNI:s årliga utmärkelse. Jag har stora visioner för vår koncern och en förutsättning för att lyckas med dessa är att vårda gamla kontakter och hela tiden skapa nya. Att omge sig med goda och kompetenta människor är en förutsättning för att lyckas såväl i affärsvärlden som privat, säger Ola Serneke, vd Serneke Group, i ett pressmeddelande.

BNI (Business Network International) hjälper företagare att bygga ut sina kontaktnät genom effektiv referensmarknadsföring.

– En bra nätverkare har många relationer, arbetar strukturerat och är van att både ge och ta. Utmärkelsen går till en person och entreprenör som använder nätverkande som viktig metod för att skapa affärer. Vi tycker att Ola Serneke har gjort detta på ett ypperligt sätt, säger Gunnar Selheden vd för BNI och jurymedlem.

Sedan i september har man kunnat nominera personer till utmärkelsen Årets Affärsnätverkare på tävlingens hemsida. De åtta finalisterna har sedan tagits fram av en namnkunnig jury bestående av Ola Lauritzson, Therese Albrechtsson, Mia Törnblom, Bicky Chakraborty, Michael Issa och Gunnar Selheden.

Bland tidigare vinnare hittas profiler som Frida Boisen, Carina Nunstedt, Pär Johansson, Isabella Löwengrip och David Lega.

Vinnaren koras vid ett mingelevent på Berns Salonger i Stockholm den 9 februari.

Alla finalister Årets Affärsnätverkare 2015:
Anna Stenberg, WES (Women Executive Search)
Bahjat Mourad, Nätverkarna Öst
Helena Berggren, Helena Berggren AB
Ida Backlund, Rapunzel of Sweden
Lasse Nilsson, Thorskogs Slott
Ola Serneke, Serneke Group
PeO Axelsson, Marknadscheferna
Ragnhild och Lars Jacobsson, The Perfect World Foundation