Karriär

Han ska ansvara för Peabs projektutveckling i norr

Christoffer Björn blir ny regionchef för Peabs projektutveckling i norra Sverige.
Christoffer Björn blir ny regionchef för Peabs projektutveckling i norra Sverige. Foto: Peab

Peab rekryterar Christoffer Björn som ny regionchef med ansvar för Peabs projektutveckling i norra Sverige. Han kommer närmast från en tjänst på Skanska.

Christoffer Björn kommer senast från en tjänst på Skanska där han arbetat som affärsutvecklare inom kommersiella fastigheter. Han har tidigare arbetat som affärsområdeschef på HSB där han har ansvarat för bostadsutveckling i norr.

Nuvarande regionchef, Anders Åström, kommer att jobba parallellt med Christoffer till dess han går i pension under början av 2023.

– Det känns helt rätt att kunna möta de lokala behoven med bostäder, kontor och samhällsfastigheter. Ett starkt erbjudande som ger förutsättningar för att hitta lösningar där behoven uppstår. Marknaden är lokal och vi vill ha en stark närvaro i våra regionstäder och tillväxtorter i norr. Den gröna omställningen skapar fantastiska tillväxtmöjligheter där näringsliv och kommuner tillsammans måste skapa attraktiva och hållbara städer, säger Christoffer Björn, tillträdande regionchef, Peab Projektutveckling.

– Vi ser den starka tillväxt som sker i norra Sverige och har märkt en stark efterfrågan på våra bostäder i till exempel Skellefteå. De stora industrisatsningar som görs nu ställer krav på att alla samhällsaktörer som kan är med och bidrar. Vi vill bidra genom att skapa nya bostäder som underlättar rekryteringen av nya medarbetare. Men vi ser också ett stort behov av kontor, äldreboenden, skolor och andra projekt, där passar Christoffers profil perfekt, säger Stefan Allansson, affärsenhetschef Riks, Peab Projektutveckling.

Christoffer Björn tillträder tjänsten den 1 november.

logo
Anna Sjöström