Bolag

Han tar över utvecklingen av Karlastaden

Daniel Massot blir ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden på Lindholmen i Göteborg.
Daniel Massot blir ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Foto: Serneke/Henrik Ekberg

Serneke rekryterar Daniel Massot som blir ny projekt- och utvecklingsdirektör för Karlastaden på Lindholmen i Göteborg.
Allt detta känns helt rätt för mig, säger han.

I sin nya roll kommer Massot att ha ansvar för utvecklingen av den framväxande nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg avseende ekonomi, tid, leverans och kvalitet. Han kommer även att svara för att projektet utvecklas med innehåll som efterfrågas av marknaden, både av potentiella bostadsköpare, hyresgäster och investerare.

– Karlastaden är definitivt Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt – stor volym och komplexitet, brett innehåll och samtidigt en otroligt spännande resa. Jag ser mycket fram emot att vara en del av teamet och projektet, säger Daniel Massot.

Vd på Svenska Hus

Daniel Massot kommer närmast från tjänsten som VD för Svenska Hus, ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Han har innan dess haft en rad ledarroller på bland annat Hufvudstaden AB och Skanska.

– Vi har jobbat under hela året med att stärka organisationen i Karlastaden och har genomfört ett antal strategiskt viktiga rekryteringar hittills. Nu ansluter också Daniel till gänget vilket känns oerhört bra. Jag har följt Daniel i flera år och därför är det nu riktigt kul att kunna välkomna honom till oss, säger Patrik Lindström, vice VD i Serneke Invest.

”En stark entreprenörskultur”

– Jag har alltid tyckt att Serneke är ett väldigt spännande företag som idag har växt till att bli en av de största byggkoncernerna i Sverige. Jag upplever att det finns en nyfikenhet och en stark entreprenörskultur som tillsammans med alla engagerade medarbetare driver på i vardagen. Allt detta känns helt rätt för mig och jag ser fram emot att mönstra på, säger Daniel Massot.

Det är en bred tjänst med många ansvarsområden, vilken blir den största utmaningen för dig personligen i den här rollen?

– Svår fråga då jag inte är insatt än i alla delar i projektet, men på det personliga planet så är den största utmaningen att på kort tid snabbt sätta mig in i alla delar i projektet och få en bra överblick för att kunna bidra till projektet. Projektet är omfattande med många beståndsdelar. Idag är det full aktivitet i projektet och jag känner att jag snabbt vill kunna bidra, men det är inga problem för det är idag många duktiga medarbetare som gör ett fantastiskt jobb. Jag har förstått att projektet löper på bra och helt enligt tidplan, och jag ser verkligen fram emot att kunna ansluta och vara med på resan framåt.

– Ser man till omvärlden så är det en utmaning med situationen i världen med bland annat krig, oroligheter, ökade byggpriser och inflation som påverkar hela branschen.

Daniel tillträder sin nya tjänst i månadsskiftet augusti, september.

Fakta Karlastaden:

Karlastaden består av totalt åtta kvarter, inklusive Karlatornet, Nordens högsta hus. Stadsdelen omfattar totalt cirka 2 000 bostäder, handel, kontor och samhällsservice som skola, vård och omsorg.