Nyheter

Hantverkare misstänks för maffiametoder

Ägaren av en hantverksfirma sitter häktad misstänkt för flera grova brott. Mannen misstänks ha hotat en Stockholmsfamilj efter utebliven betalning, rapporterar Dagens Nyheter.

Familjen anslöt sig till förmedlingstjänsten Bello.se och anlitade byggföretaget för att renovera deras villa. Men familjen blev inte nöjd med ett mindre tilläggsjobb och höll inne med 12 000 kronor.

Då punkterades däcken på familjens bil, någon tände eld på fordonet och någon framförde hot på telefonen som handlade om att barnen skulle få halsarna avskurna. En morgon hittade familjen ett blodigt vildsvinshjärta och en kniv i brevlådan.

Ägaren och en medhjälpare är nu häktade misstänkta för mordbrand, försök till grov utpressning och grovt övergrepp i rättssak.

Bello.se marknadsför sig som ett tryggt sätt att anlita seriösa hantverkare. Förmedlingstjänsten kontrollerar att företagen de förmedlar kontakten till har F-skattsedel, betalar skatt och moms samt saknar skulder. Numera är den aktuella hantverkarfirman avstängd från Bello.se, skriver DN.