Nyheter

HÄR ÄR ALLA FINALISTER I ÅRETS BYGGCHEF 2018

2018 års finalister till Årets Byggchef.

Sex finalister gör i år upp om utmärkelsen Årets Byggchef.

De jobbar på olika företag, har varierande befattningar och representerar olika typer av ledarskap.


– Samtliga är kanonvassa, säger Kajsa Hessel, juryns ordförande.

I år är det nionde året i rad som Byggcheferna, ihop med Byggvärlden, arrangerar tävlingen Årets Byggchef.

Juryn får inget lätt val att välja en vinnare i årets startfält.

– Samtliga finalister är kanonvassa! Det är jättesvårt att plocka ut en vinnare när alla är så här bra. I juryarbetet har vi använt begreppen ”allround-ledare”, dessa människor är starka inom alla fyra områden som vi grundar vår bedömning på, säger Kajsa Hessel, vd för Projektgaranti och ordförande i Byggcheferna och i juryn för Årets Byggchef. 

Vad är det juryn fastnat för, varför sticker dessa personer ut?

– Det faktum är de är starka inom alla områden är imponerande. Vi är otroligt glada att se att vår bransch drar till sig och utvecklar sådana föredömen till ledare.

Varför är det viktigt för Byggcheferna att lyfta duktiga ledare? 

– Det är viktigt eftersom vi arbetar för en schysst bransch där alla är lika välkomna. I vår samhällsbyggnadssektor finns ingen plats för machokultur, sexism, rasism, svartarbete eller mutor. Vi kämpar både brett och fokuserat för att ge alla en sund, säker och stimulerande arbetsmiljö. Målet är att alla branschens chefer ska ha ett uppdrag där de utvecklas, mår bra och kan kombinera arbete med privatliv. Här är Årets Byggchef ett bra sätt att visa på de föredömen som finns i branschen. Så att fler ska vilja bli chefer och så att de som blir finalister ska få ett kvitto på att de är viktiga, att branschen ser dem och deras insatser. 

I år har ovanligt många nomineringar kommit in till juryn, som tagit hjälp med referenstagning för att få fram representativa finalister.

– Vi intervjuar den nominerades chefer, medarbetare och eventuella kunder för att få fram en gedigen och jämförbar helhetsbild, säger Geraldine von Celsing, partner på Talentia, som hjälpt till att ta fram underlaget.

Regerande mästare är Daniel Pettersson, vd Segermo Entreprenad/NRC Group Sverige, som tog hem titeln 2017.

I år har vi hållit er läsare lite på halster då vi flyttat fram tävlingen från vår till höst. Flera av kandidaterna – och även de som nominerat – har därför fått vänta länge på besked. I oktober kommer en vinnare att koras.

Läs alla intervjuer i menyn här till höger.