Nyheter

Här är Årets Byggchef!

Henrik Bratt tar emot priset för Årets Byggchef 2014. Foto: Dastan Media Ringlund.

Årets Byggchef 2014 heter Henrik Bratt och jobbar som affärsområdeschef på Erlandsson Bygg AB i Göteborg.

På måndagen överraskades han med prisutdelning på kontoret i Mölndal.

– Jag är verkligen överraskad, hade inte en aning om detta. Tävlingsmänniska som jag är så är jag förstås jätteglad! säger en omtumlad Henrik Bratt.

I motiveringen skriver juryn att han är den moderna tidens byggchef.

– Henrik uppfyller alla kriterierna med råge. Han är en klassisk byggare med ett heltäckande kunnande och en genuin glöd för sitt arbete. Att Henrik är Årets Byggchef är väldigt kul. Samtidigt är det alltid en av årets höjdpunkter att få belöna någon av branschens många duktiga chefer. Vi vill att ännu fler i branschen ska träda fram och ta en chefsroll och vi gör vårt bästa för att uppmuntra och stödja de som väljer att ta det beslutet, säger Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna.

Själv beskriver sig Henrik Bratt som en engagerad, lyhörd och synlig ledare. Det bästa med att vara byggchef tycker han är att man jobbar i lag, och att man skapar något konkret. Att man dessutom gör det tillsammans gör det ännu roligare.

– Min styrka som chef är att jag är bra på att anpassa mig efter olika situationer och människor. Jag är lite av en medlare. Vi har en väldigt bra dialog här på Erlandsson och det är högt i tak, säger han. 

Markus Brink, vd Erlandsson Bygg, är stolt över att ha Årets Byggchef på kontoret.

– Henrik lyckats både locka och behålla duktiga medarbetare. Han är entusiastisk, affärsmässig och skapar ett starkt team. Det är fantastiskt roligt att Erlandsson Bygg idag får stå i främsta ledet i byggsverige. Henrik har satt oss på kartan, säger han i samband med prisutdelningen.

Det är femte året i rad som Byggcheferna tillsammans med Byggvärlden utser Årets Byggchef.

Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, etiskt agerande och förnyelse är de kriterier som juryn bedömer.

Susanne Bengtsson

Läs intervjun med Henrik Bratt här.

Juryns motivering

Han är lika mycket en lyhörd ledare som en kompetent byggare.Men också en lönsam och innovativ chef som utvecklat entreprenadsidan och lett en organisation som kunnat ta på sig allt mer komplexa projekt.

Henrik Bratt levererar vad han lovar, vilket får kunderna att komma tillbaka.

Han är samtidigt den humana ledaren som skapar harmoni i arbetsgruppen och får sina medarbetare att växa och våga ta initiativ. Genom samarbete, delaktighet och engagemang skapar han vinnande lag.

Han har också en sund inställning till sina medarbetares och entreprenörers arbetsvillkor och tar inga onödiga risker vad gäller arbetsmiljö/säkerhet.

Henrik Bratt är den moderna tidens byggchef!                                                               

Med denna motivering tilldelas Henrik Bratt utmärkelsen Årets byggchef 2014.