Nyheter

Här är de hetaste produkterna

Trappor i topp. Foto: Dolle nordic

Trappor, mineritskivor och byggnadsvårdsmaterial är några av de produkter som proffsen eftersökt under 2020. Det framgår när ByggfaktaDocu nu för första gången listar de hetaste byggprodukterna från sin produktkatalog.


Vilka var de hetaste leverantörerna och produkterna samt de mest nedladdade dokumenten under 2020? Byggvärlden i samarbete med ByggfaktaDocu listar för första gången vilka leverantörer och produkter som varit de mest eftersökta under 2020 – och vilka dokument som laddats ner flest gånger från ByggfaktaDocus digitala produktkatalog som riktar sig till den professionella byggmarknaden.

– Trenden är att även proffsen letar information på nätet då det gäller att hitta rätt lösningar, produkter till de projekt de planerar, säger Fredrik Nilsson, produktansvarig för ByggfaktaDocu

Jämfört med leverantörernas egna hemsidor eller Google, ger proffstjänster ett större utbud på ett och samma ställe, menar Fredrik  Nilsson. Tjänsten hjälper byggherrar, föreskrivande konsulter och upphandlade entreprenörer att hitta alternativ och nyheter samlat och jämföra dem med lösningar eller produkter som de brukar föreskriva eller använda.

– Vi har sett en stor ökning av användandet under 2020 och därför är det extra kul att lyfta fram de leverantörer och produkter som eftersökts mest under 2020. Vi kan också se att det ofta är leverantörer som är aktiva, som är duktiga på att lansera nyheter och göra marknadsinsatser, som ligger högt upp i dessa topplistor.

Fredrik Nilsson ser positivt på utvecklingen för den här typen av tjänster.

– Vår prognos för 2021 är att vi kommer att ha både fler leverantörer, fler produkter och fler dokument att erbjuda proffsen eftersom intresset från leverantörerna är fortsatt stort, inte minst som en följd av att fysiska mässor och möten minskat.

Här nedan listar vi proffsens mest eftersökta byggprodukter. Inom kort släpper vi även rankinglistor över de de mest eftersökta leverantörerna samt de mest nedladdade dokumenten. Håll utkik!

Topp-30:

                                  

PRODUCTNAME Företag
1 Våra träslag och ytbehandlingar ATAB-Trappan AB
2. Vikdörrar Elfa Lumi AB
3. Stuckatur Sekelskifte AB
4. Skyltar Ramudden AB
5 Utomhustrappor i galvaniserat stål DOLLE Nordic AB
6 Klinker – Victorian floor tiles Sekelskifte AB
7 Toaletter Sekelskifte AB
8 B-lift cibes b385 Cibes Lift AB
9.Vindavledare Ekofiber Sweden AB
10.PANELTAK OCH VÄGGAR DOLLE Nordic AB
11. Moderna designströmbrytare Sekelskifte AB
12 Golvsockel Sekelskifte AB
13 Underlagstak MONIER Roofing AB
14 Klassiskt kakel Sekelskifte AB
15 Vägskyltar Skyltpoolen AB
16. I-CLIPSterrassbeläggning DOLLE Nordic AB
17 Haga lantkök – innanförliggande luckor  Scandinavian Kitchen AB
18 Dränering Fuktspärrteknik AB
19 FOAMGLAS® block FOAMGLAS Nordic AB
20 Stödmur Gabioner Sweden AB
21 Hörnlister Olive Sverige AB
22 Attefallshus Baseco Golv AB
23 Gabioner Ponova AB
24 Elfa skjutdörrar Elfa Lumi AB
25 PROMATEC brandtekniska byggskivor Etex Nordic div. Building Performance
26 Badkar Villeroy & Boch Gustavsberg AB
27 Dusch Villeroy & Boch Gustavsberg AB
28 Trä till stålbalk U-Nite Fasteners Technology AB
29 TERRI Skogsmaskiner ALFING I ÄLMHULT AB
30 Garderobsinredning Elfa Lumi AB

Källa: ByggfaktaDocu

ByggfaktaDocu är Nordens största byggkatalog, med en gratis sök- och informationstjänst för byggherrar, entreprenörer och konsulter, som tex arkitekter och konstruktörer.

Över en halv miljon användare per år håller sig uppdaterade om de senaste produkterna och materialen från tillverkare och leverantörer.

Utöver information om leverantörernas produkter finns tillhörande dokumentation såsom beskrivningstexter (AMA), CAD-detaljer, BIM-objekt, deklarationer, miljömärkningar och referensprojekt.

För leverantörer är det en betaltjänst som förutom tjänsten också kan nå ut via nyhetsbrev som når över 75 000 mottagare i veckan.