Byggprojekt

Här byggs första Costco-butiken i Skandinavien

Costco är en av världens största livsmedelskedjor. Bild: Arcona
Costco är en av världens största livsmedelskedjor. Bild: Arcona

Arcona har fått i uppdrag av Costco Wholesale att bygga Skandinaviens första Costco-butik i Arninge i Stockholm. Bygger gör Arcona och kontraktsvolymen uppgår till 145 miljoner kronor.

I Arninge, strax norr om Stockholm, bygger Veidekke-ägda Arcona nu Costcos första etablering i Sverige. Projektet avser en omfattande lokalanpassning på 14 000 kvadratmeter i en befintlig byggnad som på kort tid ska färdigställas och miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver. I lokalen kommer även finnas bageri, kött och chark, optiker, hörcenter, apotek samt kafeteria. Costco, som är världens tredje största detaljhandelskedja, planerar att öppna butiken under senhösten 2022.

Medlemsklubb

Costco Wholesale är en varuhuskedja med en medlemsklubb, där medlemmarna ska kunna handla kvalitetsvarumärken till lägsta möjliga pris.
– Vi är mycket glada över att nu kan komma igång med byggarbetet på plats. Arcona har visat stort engagemang och gott samarbete i inledningsfasen av projektet. Det är med stor spänning och stolthet som vi nu etablerar oss i Stockholm, säger Derek Waddington, Manager – Construction & Facilities, Costco Wholesale UK Ltd.

”Speciellt projekt”

– För Arcona är detta ett mycket speciellt projekt som skall genomföras på rekordtid, där vi arbetar med öppna böcker tillsammans med Costco och deras projektledare Turner & Townsend. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska installationsentreprenörer och i samband med förhandlingar om kontrakt har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider, säger Niklas Virving, avdelningschef på Arcona.