Nyheter

Hemnet köper Svensk Mäklarstatistik

Från och med november 2012 blir Svensk Mäklarstatistik ett dotterbolag till Hemnet. Uppköpet innebär att Fastighetsmäklarförbundet FMF, genom sitt delägarskap i Hemnet, blir ny delägare i Svensk Mäklarstatistik i tillägg till de tidigare ägarna Mäklarsamfundet, Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån. Målsättningen är att gemensamt fortsätta utveckla den mest heltäckande och aktuella statistiken för bostadsmarknaden.

– Sedan starten 2006 har Svensk Mäklarstatistik arbetat målmedvetet för att bygga upp ett förtroende hos allmänheten, media och myndigheter. En viktig faktor för att lyckas med detta har varit att värna om både köparnas, säljarnas och mäklarnas integritet vid redovisningen av den data som vi hanterar. Genom att Hemnet nu blir ägare tillförs Svensk Mäklarstatistik tekniskt kunnande och våra medarbetare hamnar i en expansiv och kreativ miljö, säger Dan Sjöholm, styrelseordförande i Svensk Mäklarstatistik.

– Det känns roligt att välkomna Svensk Mäklarstatistik till Hemnet.  Vi har kompletterande kompetens som skapar intressanta synergieffekter. Vår förhoppning är att uppköpet ska bidra till att ännu fler fastighetsmäklare ansluter sig och börjar rapportera in försäljningsuppgifter till Svensk Mäklarstatistik framöver, säger Carl-Henrik Borg, vd Hemnet.

– Att Hemnet och Svensk Mäklarstatik nu sitter under samma tak ger spännande möjligheter att skapa nya attraktiva statistiktjänster riktade mot personer som funderar på att köpa eller sälja sin bostad. Det är en utveckling som ökar öppenheten på bostadsmarknaden på sikt, säger Per Johnler, styrelseordförande Hemnet.

Svensk Mäklarstatistik består av Hans Flink som är Försäljnings- och Affärsutvecklingschef samt Per-Arne Sandegren som är Analys- och IT-chef.