Karriär

Hemvändare blir ny projektchef för Tvärförbindelse Södertörn

Alexandra Stassais Söderblom
Alexandra Stassais Söderblom blir ny projektchef för Tvärförbindelse Södertörn. Foto: Trafikverket

Alexandra Stassais Söderblom återvänder till Trafikverket och blir ny projektchef för Tvärförbindelse Södertörn. Hon kommer närmast från Tyréns, där hon har rollen som marknadschef.

Alexandra arbetade tidigare på Trafikverket under 12 år och då bland annat i Tvärförbindelsen under 2 år, samt E4 Förbifart Stockholm i drygt 7 år.

– Det ska bli så himla kul, jag är så sjukt taggad! Jag har saknat att bidra på riktigt till samhällsbyggandet och göra det så bra som möjligt, vilket jag har större möjlighet till på Trafikverket. Det är där mina styrkor finns. Jag längtar efter att få vara med och leda det här projektet i produktion med alla komplexa frågor, till exempel hur vi ska hantera frågor som rör klimatförändringarna, säger hon.

Anders Selström, avdelningschef för Yttre tvärleden, där Tvärförbindelse Södertörn och E4 Förbifart Stockholm ingår, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Alexandra har den stora energi som behövs för att leda produktionen. Hon har bra koll på Tvärförbindelsen och återvänder nu med nya, värdefulla erfarenheter. Det känns jätteroligt att välkomna Alexandra tillbaka, säger han.

Alexandra Stassais Söderblom tillträder 3 oktober.