Nyheter

Hilti befäster sin position som Sveriges bästa arbetsplats

Hilti - 1:a plats Stora organisationer. Foto: Teodor Axlund)

För åttonde året i rad får Hilti en topplacering i listningen av Sveriges bästa arbetsplats.  Det är den årliga arbetsplatsstudien Great Place to Work® som tilldelar Hilti förstaplatsen i listningen för stora organisationer.

Flera företag inom bygg- och fastighetsbranschen utmärkte sig med fina placeringar på topplistan för Sveriges bästa arbetsplats. Rankingen utförs av Great Place to Work och listar arbetsplatserna i tre olika storlekskategorier. Bäst placerade sig Hilti som knep åt sig första platsen för stora organisationer. 

– Det är en oerhörd ära och glädje att få vara med på den resa som Hilti Sverige har genomgått under dessa år. Vår grundfilosofi är att vara en arbetsplats som jobbar hårt och långsiktigt med att utveckla våra anställda och vår företagskultur, för att därigenom utveckla Hilti Sverige och nå bra affärsresultat! Denna filosofi har ännu en gång visat sitt värde, berättar Anders Espe Kristensen, VD för Hilti Sverige.

Hilti Svenska AB har under flera års tid haft topplaceringar på listan för Sveriges bästa arbetsplatser. Tre år i rad: 2014, 2015 och 2016 utsågs de till Sveriges bästa arbetsplats i kategorin stora organisationer. 2017 hamnade man tvåa men nu när resultatet för 2018 presenteras har de återigen återtagit första platsen.

– Det råder ingen tvekan om att Hilti Sverige har hittat ett framgångsrecept som fungerar. Samtidigt är vi väldigt medvetna om vad som krävs för att förvalta och fortsätta utveckla medarbetare och vår företagskultur. Det är en uppgift som, både jag som ledare och mina kollegor är ödmjuka inför men samtidigt oerhört motiverade kring! ”, säger Anders Espe Kristensen.

Great Place to Work utvärdera arbetsplatser i olika storlek. De som av sina egna medarbetare rankas allra högst i medarbetarundersökningar lyfts fram listorna över de bästa arbetsplatserna, och erhåller vår kvalitetsutmärkelse Sveriges Bästa Arbetsplatser. 

Stora organisationer 250 medarbetare eller mer
(Placering och företag)

1. Hitli

3. Newsec

6. MTA Bygg & Anläggning AB

7. Tyréns

Medelstora organisationer 150 – 249 medarbetare

(Placering och företag)

5. Iterio

6. Bostads AB Mimer

16. RO-gruppen

18. Atrium Lungberg

24. Whilborgs Fastigheter

/Redaktionen