Bolag

Hon är bostadsutvecklarens nya vd

Biljana Pehrsson blir ny vd på Nordr. Bild: Nordr
Biljana Pehrsson blir ny vd på Nordr. Bild: Nordr

Biljana Pehrsson blir ny vd på Nordr.
Tillsammans ska vi under hösten staka ut en tydlig, långsiktig strategi, säger hon.

Biljana Pehrsson har ett förflutet som vd på Kungsleden och senast som koncernchef på Castellum.

– Biljana är ett av de mest respekterade namnen i branschen. Med henne ombord får vi en stark, erfaren och skicklig ledare med stor kunskap om affär, ledarskap och företagsbyggande. Jag är både glad och stolt över att vi lyckats få till den här rekryteringen, säger Nordrs koncernchef Andreas Martinussen.

Biljana Pehrsson blev koncernchef för Castellum i november 2021 efter uppköpet av Kungsleden, där hon varit vd sedan 2013.

– Kungsleden var en stor och spännande resa. Nu ser jag fram emot nästa spännande resa med Nordr, att både befästa bolaget i Sverige och växla upp den hållbara tillväxtresa vi ser framför oss, säger hon.

Biljana Pehrsson har gedigen erfarenhet av fastighets- och finansbranschen i Sverige, Norden och Europa. Hon ingår i Nordrs koncernledning, som leds av nye koncernchef Andreas Martinussen.

– Jag ser fram emot att få jobba nära den svenska ledningsgruppen, koncernledningen och ägarna. Tillsammans ska vi under hösten staka ut en tydlig, långsiktig strategi för Nordrs nästa steg, säger Biljana Pehrsson. Nordr är Skandinaviens tredje största bostadsutvecklare med en omsättning på 5,7 miljarder kronor i fjol varav Sverige svarade för två tredjedelar.