Nyheter

Hon är WSP:s nya avdelningschef

Gunilla Egnelöv. Foto: WSP Sverige

WSP stärker sin geotekniska verksamhet och rekryterar Gunilla Egnelöv som avdelningschef för geoteknik i Stockholm.
Hon har tidigare jobbat med stora infrastrukturprojekt såsom Citybanan och kommer närmast från Nacka kommun. 

Gunilla Egnelöv har omfattande erfarenhet inom geoteknik såväl nationellt som internationellt. Hon har tidigare arbetat som geoteknisk konsult både i husgrundläggningsprojekt och stora infrastrukturprojekt såsom Citybanan. Hon har även med sig internationell erfarenhet från entreprenadsidan och bland annat dimensionerat djupgrundläggningar i Londons lera.

Hon kommer närmast från Nacka kommun där hon haft olika roller som bland annat enhetschef för vägenheten, verksamhetscontroller samt verksamhetsutvecklare på fastighetsenheten.

– Jag är stolt över att ha fått förtroendet att ansvara för WSP:s geotekniska verksamhet i Stockholmsområdet. Det känns extra roligt att få jobba med frågor jag brinner för, som verksamhets- och personalutveckling, i en verksamhet där jag har gedigna kunskaper från tidigare i min karriär, säger Gunilla Egnelöv i ett pressmeddelande. 

Gunilla Egnelöv kommer att ansvara för områdena geoteknik och fältgeoteknik med ett trettiotal medarbetare i Stockholm, Uppsala och Gävle.
Hon tillträdde sin tjänst den 8 januari i år och är stationerad på WSP:s kontor i Globen.

– Gunilla är en lyhörd ledare med fokus på teamwork och att främja samverkan inom hela WSP. Hon har en kvalificerad teknisk bakgrund inom området, har erfarenhet från beställarsidan och många år som chef. Vi är mycket glada över att få hälsa Gunilla välkommen till oss, säger Ulf Possfelt verksamhetsansvarig Geoteknik, WSP.

WSP har mer än 700 geotekniker och bergtekniker över hela världen.
Exempel på projekt i Stockholm är Citybanan, Värtaterminalen för Stockholms Hamnar samt Förbifart Stockholm.