Karriär

Hon blir chef för stadsutveckling på Byggvesta

Emelie Eriksson blir chef för Stadsutveckling och ackvisition på Byggvesta. Foto: Byggvesta
Emelie Eriksson blir chef för Stadsutveckling och ackvisition på Byggvesta. Foto: Byggvesta

Byggvesta stärker sin kompetens inom stadsutveckling i sitt långsiktiga arbete mot att bygga för framtidens städer. Emelie Eriksson blir bolagets nya chef för Stadsutveckling och ackvisition.

Emelie kommer närmast från AB Stockholmshem som stadsutvecklingschef där hon varit ansvarig för bolagets ackvisitionsarbete och detaljplaneprojekt. Tidigare roller innefattar bland annat projektchef och stadsplanestrateg på Åke Sundvall AB, stadsbyggnadsansvarig projektutvecklare på AB Svenska Bostäder och sektionschef på Stockholms stadsbyggnadskontor.

– Vi är mycket glada att välkomna Emelie till Byggvesta. Med hennes unika bakgrund och ledarprofil kommer hon bidra stort till att lyfta laget och ge oss möjligheter att bli en mer komplett och attraktiv bostadsaktör som levererar nya robusta bostäder, säger Marcus Svensson, vd Byggvesta Development.

– Det känns väldigt roligt att få ansluta till ett så engagerat, drivet och nyfiket bolag som Byggvesta. Jag ser fram emot att jobba med alla kollegor och tillsammans fortsätta utveckla Stockholmsregionen och andra städer, säger Emelie Eriksson.

Hon tillträder sin nya roll på Byggvesta den 14 september 202

logo
Anna Sjöström