Karriär

Hon blir HR-chef för Obos i Sverige

Anna Lena Beckman, ny HR-chef för Obos i Sverige. Bild: Obos

Anna-Lena Beckman blir ny övergripande HR-chef för bostadsutvecklaren Obos i Sverige.
– Med en bakgrund inom IT-branschen brinner jag för fler smarta digitala lösningar som kan förenkla för alla, säger hon.

Tjänsten är nyinrättad och betyder att Anna-Lena Beckman blir övergripande HR-chef för bolagen Obos Sverige, Obos Kärnhem och Obos Nya hem. Beckman kommer närmast från rollen som HR Business Partner på Obos Nya Hem och Obos Kärnan.

En viktig länk

– Jag är väldigt glad över att Anna-Lena har tackat ja till uppdraget. Vi har en spännande resa framför oss och HR-chefen kommer att vara en viktig länk mellan strategiska satsningar på koncernnivå och bolagen i Sverige. Anna-Lena kommer tillsammans med alla duktiga medarbetare få oss att arbeta ännu mer effektivt, säger Karin Svanevik Graff, HR-direktör på Obos.

Rekryteringen av Anna-Lena Beckman är ett led i processen att centralisera HR-funktionerna inom Obos i Sverige. Ett av Anna-Lena Beckmans viktigaste uppdrag blir att utveckla nya digitala lösningar så att alla anställda får tillgång till samma stöd – oavsett bolag.

Digitala lösningar

– Jag är jätteglad över förtroendet. Med en bakgrund inom IT-branschen brinner jag för fler smarta digitala lösningar som kan förenkla för alla. Obos har en fantastisk bredd att värna om, från anrika Myresjöhus med traditioner till nybyggarandan i det nystartade Obos Nya Hem. Det här ger oss goda möjligheter att bygga vidare för att skapa en organisation där personalen växer med koncernen. Våra ambitioner är höga och om några år hoppas jag vi är en av branschens mest intressanta och attraktiva arbetsgivare, säger Anna-Lena Beckman.

Åsa Olausson, HR-chef för bolaget OBOS Sverige, förblir kvar i sin roll och kommer med Anna-Lena Beckman som ny chef att arbeta med utvecklingen av HR-verksamheten i Sverige.