Nyheter

Hon blir ny hållbarhetschef för BoKlok

Roba Ghadban, ny hållbarhetschef för BoKlok. Bild: BoKlok

Roba Ghadban blir i oktober ny hållbarhetschef för boendekonceptet BoKlok. Fokus kommer att ligga på miljö, hälsa och säkerhet.

Roba Ghadban kommer senast från en roll som gruppchef för hållbara affärer, stadsutveckling och social hållbarhet på Skanska Sverige. Tidigare har hon haft roller som miljöchef och miljöspecialist inom Skanska.

– Jag är väldigt glad att Roba har valt att börja hos oss på BoKlok och att vi därmed får in hög kompetens inom hållbarhetsområdet. Detta är en nyinrättad tjänst i BoKlok Sverige och en viktig pusselbit som kommer att bidra till vår resa mot att bli klimatneutrala 2030. Roba kommer att bidra med lång erfarenhet och stort engagemang inom både miljöfrågor och social hållbarhet och är en mycket uppskattad ledare, säger Niclas Bagler, chef för BoKlok Sverige i ett pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på BoKlok. Behovet av hållbara bostäder för människor med vanliga inkomster är stort och här har BoKlok en viktig roll att fylla. BoKlok bidrar varje dag till att skapa en mer hållbar bostadsmarknad både ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Det ska bli väldigt roligt att bli en del av det arbetet. Det känns också väldigt spännande att få arbeta med BoKloks ambitiösa klimatmål där industriellt träbyggande är en avgörande faktor för att nå målet, säger Roba Ghadban.

BoKlok är Skanskas och Ikeas gemensamma boendekoncept. Bolaget bygger bostäder i Sverige, Norge, Finland och England.