Nyheter

Hon blir ny vd för BIM Alliance

Susanne Nellemann Ek.

Susanne Nellemann Ek lämnar uppdraget som Geoforum Sveriges vd och kanslichef för att bli vd för BIM Alliance, en branschförening som också verkar för digitalisering inom samhällsbyggnadssektorn. Hon har en bred och gedigen bakgrund som kopplar ihop digitalisering med hållbarhetsfrågor inom samhällsbyggande. Hon har även stor erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Susanne Nellemann Ek tillträder under hösten 2019. Hon får sin anställning på IQ Samhällsbyggnad som tillhandahåller vd-tjänsten till BIM Alliance, och kommer även att ägna en del av sin arbetstid åt sektorsövergripande forsknings- och innovationsfrågor.

– Det är mycket glädjande att vi har kunnat rekrytera Susanne Nellemann Ek som ny vd för BIM Alliance. Hon har ett stort driv, helt rätt bakgrund för jobbet och blir en utmärkt kraft i arbetet med att lyfta digitaliseringen i samhällsbyggandet ytterligare, säger Svante Hagman, styrelseordförande för BIM Alliance, i ett pressmeddelande.

Susanne Nellemann Ek har varit vd för Geoforum Sverige sedan september 2015. Hon tillträder sitt nya uppdrag som vd för BIM Alliance under hösten 2019. En del av sin arbetstid kommer hon också att ägna åt sektorsövergripande forsknings- och innovationsfrågor hos IQ Samhällsbyggnad.

– Digitaliseringens intåg i samhällsbyggnadssektorn sker här och nu och vi har kraftfulla verktyg att använda för hållbar samhällsbyggnad. Jag är glad över förtroendet att få arbeta tillsammans med aktörerna i BIM Alliance som har stor kompetens och drivkraft för utveckling av sektorn. Mitt uppdrag är synliggöra vinsterna för beslutsfattare i både privat och offentlig verksamhet och driva på förändringar, säger Susanne Nellemann Ek.

– Vi ser framemot att få Susanne Nellemann Ek som ny kollega på IQ Samhällsbyggnad. Med sin bakgrund och sina erfarenheter kommer hon att knyta ihop flera områden inom samhällsbyggandet och bidra till IQ Samhällsbyggnads arbete med att ta Sverige till en tätposition i hållbart samhällsbyggande, säger Anita Aspegren, vd IQ Samhällsbyggnad.

Susanne Nellemann Ek ersätter Olle Samuelson, som har blivit utsedd till adjungerad professor vid Luleå tekniska universitet och därför lämnar vd-posten.

Geoforum har inlett en process för att hitta en efterträdare till Susanne Nellemann Ek.

– Styrelsen har inlett rekryteringsprocessen för att hitta vår nya vd – en person som kan föra Geoforum Sverige och geodatabranschen in i 2020-talet. En person som kan bygga på den fina bas vi har, men som också kan driva utvecklingen framåt och att säkerställa att vi levererar maximal medlemsnytta, säger Eric Jeansson, Geoforums ordförande.