Hon blir ny vd för Sweco Sverige

 
Hon blir ny vd för Sweco SverigeAnn-Louise Lökholm Klasson. Foto: Sweco Ann-Louise Lökholm Klasson tillträder som ny affärsområdeschef för Sweco Sverige och blir en del av Swecos koncernledning.  

Hon har arbetat inom olika verksamhetsområden i Sweco sedan 2008 och efterträder Åsa Bergman som utsetts till vd och koncernchef.

– En fantastiskt rolig utmaning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson. 

Ann-Louise kommer närmast från tjänsten som vd för Swecos anläggningsverksamhet, Sweco Civil, som hon tillträdde i juni 2018. Tidigare har hon varit vd för Swecos installationskonsulter, där verksamheten under hennes fem år växte med 10-15 procent årligen och gick från 350 till 500 medarbetare. Hon ansvarade även för integrationen av Grontmij 2015, och har suttit med i ledningsgruppen sedan 2010.

– Det känns väldigt spännande och jag är glad över förtroendet. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Sweco Sverige, där jag varit med och lagt planen, säger Ann-Louise Lökholm Klasson. Jag har en bred grund att stå på eftersom jag har erfarenhet ur flera perspektiv och kontaktnät i flera länder.  

Hon har även en bakgrund inom it/telecom-branschen, bland annat som programmerare. 

– Det har jag jättenytta av. Det är erfarenheter som kommer väl tillhands i och med digitaliseringen. 

Samhällsfrågor är något annat som Ann-Louise Lökholm Klasson brinner för.

– Jag brinner för samhällsutveckling och särskilt att få vara med och utveckla samhället på ett hållbart sätt. Sweco jobbar med alla olika delar där vi kan påverka och göra nytta i samhället.  

Ann-Louise blir chef för cirka 5600 medarbetare i Sverige. Ledarskapet ser hon själv som en av sina styrkor.

– En god kommunikation är A och O. Dialog, tydlighet och feedback är viktigt. När vi fallerar beror det ofta på brister i kommunikationen. Att Sweco dessutom har en decentraliserad organisation gör det både lättare, och svårare, att leda. Men framför allt roligare. Det ger dynamik till rollen. 

Ann-Louise Lökholm Klasson tar över efter Åsa Bergman som går vidare till rollen som vd och koncernchef för Sweco AB. Åsa Bergman är nöjd med rekryteringen av sin efterträdare.

– Jag är otroligt glad över att Ann-Louise tar över som affärsområdeschef för Sweco Sverige. Hon är en mycket erfaren och uppskattad ledare och helt rätt person för att leda verksamheten mot fortsatt framgång, säger Åsa Bergman.

– Jag tycker det är roligt att Sweco använt sig av en tydlig intern successionsplanering som fungerar, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

Ann-Louise tillträder som affärsområdeschef för Sweco Sverige den 20 april.

 
Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!