Nyheter

Hon blir ny vd för Sweco Sverige

Ann-Louise Lökholm Klasson. Foto: Sweco

Ann-Louise Lökholm Klasson tillträder som ny affärsområdeschef för Sweco Sverige och blir en del av Swecos koncernledning.  

Hon har arbetat inom olika verksamhetsområden i Sweco sedan 2008 och efterträder Åsa Bergman som utsetts till vd och koncernchef.

– En fantastiskt rolig utmaning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson. 

Ann-Louise kommer närmast från tjänsten som vd för Swecos anläggningsverksamhet, Sweco Civil, som hon tillträdde i juni 2018. Tidigare har hon varit vd för Swecos installationskonsulter, där verksamheten under hennes fem år växte med 10-15 procent årligen och gick från 350 till 500 medarbetare. Hon ansvarade även för integrationen av Grontmij 2015, och har suttit med i ledningsgruppen sedan 2010.

– Det känns väldigt spännande och jag är glad över förtroendet. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Sweco Sverige, där jag varit med och lagt planen, säger Ann-Louise Lökholm Klasson. Jag har en bred grund att stå på eftersom jag har erfarenhet ur flera perspektiv och kontaktnät i flera länder.  

Hon har även en bakgrund inom it/telecom-branschen, bland annat som programmerare. 

– Det har jag jättenytta av. Det är erfarenheter som kommer väl tillhands i och med digitaliseringen. 

Samhällsfrågor är något annat som Ann-Louise Lökholm Klasson brinner för.

– Jag brinner för samhällsutveckling och särskilt att få vara med och utveckla samhället på ett hållbart sätt. Sweco jobbar med alla olika delar där vi kan påverka och göra nytta i samhället.  

Ann-Louise blir chef för cirka 5600 medarbetare i Sverige. Ledarskapet ser hon själv som en av sina styrkor.

– En god kommunikation är A och O. Dialog, tydlighet och feedback är viktigt. När vi fallerar beror det ofta på brister i kommunikationen. Att Sweco dessutom har en decentraliserad organisation gör det både lättare, och svårare, att leda. Men framför allt roligare. Det ger dynamik till rollen. 

Ann-Louise Lökholm Klasson tar över efter Åsa Bergman som går vidare till rollen som vd och koncernchef för Sweco AB. Åsa Bergman är nöjd med rekryteringen av sin efterträdare.

– Jag är otroligt glad över att Ann-Louise tar över som affärsområdeschef för Sweco Sverige. Hon är en mycket erfaren och uppskattad ledare och helt rätt person för att leda verksamheten mot fortsatt framgång, säger Åsa Bergman.

– Jag tycker det är roligt att Sweco använt sig av en tydlig intern successionsplanering som fungerar, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

Ann-Louise tillträder som affärsområdeschef för Sweco Sverige den 20 april.