Hon blir politiskt sakkunnig hos bostadsministern

Hon blir politiskt sakkunnig hos bostadsministern
Cattis Carlén. Foto: Kari Kohvakka

Cattis Carlén, bostadspolitisk expert på Riksbyggen, blir politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. 


Cattis Carlén började på Riksbyggen 2013 och har förutom rollen som bostadspolitisk expert bland annat arbetat som markstrateg.

– Det ska bli otroligt spännande att få arbeta med bostadspolitiskt reformarbete under ledning av Per Bolund. Med de erfarenheter jag har med mig från Riksbyggen och tidigare arbetsplatser kan jag bidra med viktiga insikter och kunskap i frågorna, säger Cattis Carlén

Cattis Carlén har arbetat på Riksbyggen sedan 2013 då hon anställdes som projektledare för att driva Bopinion. Bopinion var ett fristående nätverk för påverkansarbete i samhällsbyggnads- och bostadsfrågor ur ett unga vuxna perspektiv. 2015 började hon arbeta som konceptutvecklare med fokus på unga vuxna och som markstrateg på Riksbyggens affärsområde Bostad. 

Sedan den 1 september 2017 har Cattis Carlén varit bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

– Cattis Carlén har gjort många betydande insatser för Riksbyggen som opinionsbildare och bostadspolitisk expert, särskilt när det gäller frågor kring unga vuxnas situation på bostadsmarknaden. Cattis har även bidragit till att utveckla affärsmässigt hållbara lösningar som konceptutvecklare av bostäder riktade till unga vuxna. Jag önskar henne stort lycka till på nya jobbet, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad, i ett pressmeddelande.

Cattis Carlén tillträder sin tjänst den 22 mars.